ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Θεσσαλονίκη: Οι κατηγορίες που βαραίνουν τον μητροκτόνο - Βρήκαν πάνω του σουγιά

Θεσσαλονίκη: Οι κατηγορίες που βαραίνουν τον μητροκτόνο - Βρήκαν πάνω του σουγιά
Glomex

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο 34χρονος σκότωσε τη μητέρα του σε περιοχή της Πιερίας και τη μετέφερε και την παράτησε στη Χαλκηδόνα.

Εξιχνιάστηκε, έπειτα από επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, η ανθρωποκτονία της 71χρονης, η οποία είχε βρεθεί νεκρή μέσα σε αυτοκίνητο, παρατημένο σε χωράφι στην περιοχή της Χαλκηδόνας.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ως δράστης ο 34χρονος γιος της, ο οποίος και συνελήφθη σήμερα (22/4). Σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με δόλο, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας και για παράβαση του νόμου περί ενδοοικογενειακής βίας.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, τις πρωινές ώρες της 4ης Απριλίου, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκηδόνας εντόπισαν εντός του οχήματος νεκρή την 71χρονη, η οποία έφερε στο κεφάλι εξ’ επαφής τραύμα από κυνηγετικό όπλο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, από την επακόλουθη προανακριτική έρευνα διακριβώθηκε ότι το όχημα είχε νοικιαστεί από τον γιο της. Ο 34χρονος φέρεται να σκότωσε τη μητέρα του σε ερημική παράκτια περιοχή της Πιερίας και στη συνέχεια επέστρεψε στη Χαλκηδόνα όπου και παράτησε τη νεκρή 71χρονη.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο σπίτι, όπου διέμεναν θύμα και δράστης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • κυνηγετικό όπλο,
  • 9 φυσίγγια,
  • κλειδιά του Ι.Χ. οχήματος,
  • ρουχισμός με ίχνη αίματος και
  • ιδιόχειρο σημείωμα.

Κατά τη σύλληψη του 34χρονου βρέθηκε στην κατοχή του και ένας σουγιάς.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Σχετικές ειδήσεις