ΞΕΣΠΑ Η ΜΑΝΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ: «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΝ ΘΕΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΕΙ»

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Μάριος Παπαγεωργίου: Η ώρα της Δικαιοσύνης μετά από 11 χρόνια - Σενάρια για άλλους εμπλεκόμενους

Μάριος Παπαγεωργίου: Η ώρα της Δικαιοσύνης μετά από 11 χρόνια - Σενάρια για άλλους εμπλεκόμενους

11 χρόνια μετά την αρπαγή και τη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην υπόθεση μετά την σύλληψη των δύο ανδρών.

Μέχρι σήμερα κανείς δεν γνωρίζει που βρίσκεται το πτώμα του αδικοχαμένου παλικαριού, εκτός από τους δράστες με τις αρχές να εκτιμούν ότι ο 53 χρόνος Κ. Γ και ο 54χρονος Κ. Μ που συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι ίσως είναι αυτοί που έχουν τη απάντηση.

Πληροφορίες αναφέρουν πως δεν αποκλείεται να πρόκειται για εκείνους που μετέφεραν το πτώμα του Μάριου Παπαγεωργίου ακολουθώντας τις εντολές του εγκεφάλου.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία και αρπαγή κατά συναυτουργία.

Οδηγήθηκαν το πρωί της 9ης Μαΐου στον εισαγγελέα εκτελέσεων ποινών ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή. Οι συλληφθέντες έλαβαν προθεσμία και θα απολογηθούν στις 12 Μαΐου.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Ν. Ρουσσόπουλος δεν αποκλείει να έχουμε και άλλες συλλήψεις, ενώ δήλωσε πως η μητέρα του Μάριου περίμενε αυτή την εξέλιξη καθώς χρόνια τώρα φώναζε ότι υπάρχουν και άλλοι εμπλεκόμενοι.

Η εξαφάνιση του πτώματος

Η ΕΡΤ «φέρνει στο φως» την έκθεση του Καναδού ερευνητή που προσέλαβε η οικογένεια για τη διερεύνηση του εγκλήματος και ήταν ο πρώτος που έκανε λόγο για τον τρόπο που οι δράστες εξαφάνισαν το πτώμα του Μάριου.

Στην έκθεση του ερευνητή της οικογένειας αναφέρεται: «Στις 28 Αυγούστου 2012, στις 11 πμ, ο Πέτρος, ο Γιώργος και ο Μιχάλης […] φεύγουν με το κόκκινο φορτηγάκι του Μιχάλη και μερικές σακούλες με κάρβουνο πίσω για να πάνε να πάρουν το πτώμα του θύματος που είναι κλειδωμένο σε τοποθεσία κοντά στα Βίλια».

Λίγες ώρες μετά, ακολουθεί η εξής συνομιλία του «εγκεφάλου» της δολοφονίας και του ενός κατηγορουμένου:

Όπως αναφέρεται στην έκθεση του ερευνητή της οικογένειας: «Το φτιάξατε; Κάνατε τη δουλειά;»

1ος Κατηγορούμενος: «Τελείωσε, τελείωσε, τελείωσε. […] Δεν φαντάζεσαι πόσο απαίσια ήταν η μυρωδιά από τα καμένα».

Οι κατηγορούμενοι, που αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, πήραν προθεσμία να απολογηθούν την Παρασκευή.

«Ευχαριστώ το Θεό που αργεί, αλλά δεν λησμονεί» - Συγκλονίζει η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου

Μία μάνα που περιμένει μία απάντηση σχεδόν 12 χρόνια μετά την αρπαγή και τη δολοφονία του γιου της, Μάριου, τον Αύγουστο του 2012. Η Βαρβάρα Θεοδωράκη βλέπει επιτέλους «φως» στην άκρη του τούνελ, μία ελπίδα να ανοίξουν στόματα και να βρει τη σορό του παιδιού της.

Η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου, λίγες ώρες μετά τη σύλληψη δύο ανδρών που εκτιμάται ότι είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό το αδίστακτο έγκλημα, μιλώντας στο Mega ζητά την απόδοση δικαιοσύνης.

«Ευχαριστώ το Θεό που αργεί αλλά δεν λησμονεί. Έγινε το καλύτερο που μπορούσε να γίνει. Η ελληνική Δικαιοσύνη, έκανε, κάνει και θα κάνει πάντα το καλύτερο και τους ευχαριστώ. Περιμένω να ολοκληρωθεί όλη αυτή η ιστορία και να συλληφθούν οι υπόλοιποι που είναι υπεύθυνοι για αυτήν την κατάσταση, την άσχημη ιστορία που έχει τραβήξει ο γιος μου», είπε η μητέρα του Μάριου.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο Μάριος Παπαγεωργίου εξαφανίστηκε τον Αύγουστο του 2012 και έκτοτε ξεκίνησε μια ατελείωτη «Οδύσσεια» για την οικογένεια και τους οικείους του. Πρόσωπο από το στενό φιλικό περιβάλλον της οικογένειας του 26χρονου οπτομέτρη προσποιήθηκε τον δήθεν διαπραγματευτή με τους απαγωγείς, ενώ αποδείχθηκε πως εκείνος ήταν ένας από τους «εγκέφαλους» της υπόθεσης. Μάλιστα, η ΕΛΑΣ όταν συνέλαβε τον Πέτρο Μιχαλεάκο, ανέφερε πως πρόλαβε και δεύτερο, παρόμοιο, χτύπημα σε βάρος της μητέρας του Μάριου Παπαγεωργίου.

Ο Πέτρος Μιχαλεάκος αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στην υπόθεση, ωστόσο καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και σε 23 χρόνια για σύσταση συμμορίας, διάπραξη κακουργήματος, αρπαγή κατά συναυτουργία και απόπειρα εκβίασης καθώς τα στοιχεία εναντίον του ήταν αδιάσειστα. Η σύζυγός του, Βούλα Σιούταλου, επίσης καταδικάστηκε όπως και άλλα τέσσερα άτομα. Δύο ακόμα άτομα που παραπέμφθηκαν σε δίκη κρίθηκαν αθώα λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων.

Η οικογένεια του Μάριου Παπαγεωργίου, ωστόσο, συνέχισε τον αγώνα της για δικαίωση αλλά και για την ανεύρεση της σορού, ή έστω των οστών του παιδιού τους. Η υπόθεση άνοιξε ξανά στα τέλη του 2021 με άλλα οκτώ άτομα να παραπέμπονται σε δίκη ως κατηγορούμενοι. Οι έξι εξ αυτών είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ δύο εξ αυτών είναι γιοι του φερόμενου ως αρχηγού της συμμορίας. Οι δύο νέες συλλήψεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα Τρίτης (9/5), αναμένεται να δώσουν συνέχεια στην πολύκροτη υπόθεση.

Σχετικές ειδήσεις