ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Δολοφονία Μάριου Παπαγεωργίου: Αυτοί είναι οι δύο συλληφθέντες

Δολοφονία Μάριου Παπαγεωργίου: Αυτοί είναι οι δύο συλληφθέντες

Συνελήφθησαν κατόπιν ενταλμάτων σύλληψης που εκδόθηκαν από τον Ανακριτή οι πρώτοι δύο κατηγορούμενοι της πρώτης ομάδας για την αρπαγή και την δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου τον Αύγουστο του 2012.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν το πρωί της Τρίτης 9 Μαΐου ενώπιον του Ανακριτή και αναμένεται να πάρουν προθεσμία για να απολογηθούν για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία και αρπαγή κατά συναυτουργία σε βάρος του άτυχου οπτομέτρη, σε ηλικία 26 χρόνων.

Πρόκειται για τους δύο κατηγορούμενους στην υπόθεση για τους οποίους είχαν εντοπιστεί ενοχοποιητικές σε βάρος τους τηλεφωνικές συνομιλίες με τον «εγκέφαλο». Είναι εκείνοι με το υποτιθέμενο ταξίδι που έκαναν, για να πουλήσουν κάρβουνα και στην πραγματικότητα τους έχει αποδοθεί η μεταφορά και η τελική εξαφάνιση του πτώματος του Μάριου, για την οποία μέχρι σήμερα η μητέρα του και η Δικαιοσύνη ζητούν απαντήσεις.

Όπως αναφέρει το anikolouli.gr, αυτές οι δύο πρώτες συλλήψεις άνοιξαν την πόρτα στην τελική πορεία της υπόθεσης για την πλήρη εξιχνίαση. Αναμένεται τα επόμενα 24ωρα να ακολουθήσουν ακόμη τέσσερις συλλήψεις εμπλεκομένων στην απαγωγή και την δολοφονία του άτυχου νέου που θα προκαλέσουν αίσθηση.

Δείτε τις φωτογραφίες των συλληφθέντων:

Για την υπόθεση η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε και σε επίσημη ανακοίνωση:

«Αναφορικά με την υπόθεση αρπαγής 26χρονου ημεδαπού τον Αύγουστο του 2012, συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες της 8-5-2023, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο ημεδαποί, ηλικίας 53 και 54 ετών, δυνάμει ενταλμάτων σύλληψης για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία και αρπαγή κατά συναυτουργία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα (9-5-2023), στον κ. Εισαγγελέα Εκτελέσεων Ποινών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον αρμόδιο Ανακριτή».

Μάριος Παπαγεωργίου: Το χρονικό της υπόθεσης

Ο Μάριος Παπαγεωργίου εξαφανίστηκε τον Αύγουστο του 2012 και έκτοτε ξεκίνησε μια ατελείωτη «Οδύσσεια» για την οικογένεια και τους οικείους του. Πρόσωπο από το στενό φιλικό περιβάλλον της οικογένειας του 26χρονου οπτομέτρη προσποιήθηκε τον δήθεν διαπραγματευτή με τους απαγωγείς, ενώ αποδείχθηκε πως εκείνος ήταν ένας από τους «εγκέφαλους» της υπόθεσης. Μάλιστα, η ΕΛΑΣ όταν συνέλαβε τον Πέτρο Μιχαλεάκο, ανέφερε πως πρόλαβε και δεύτερο, παρόμοιο, χτύπημα σε βάρος της μητέρας του Μάριου Παπαγεωργίου.

Ο Πέτρος Μιχαλεάκος αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στην υπόθεση, ωστόσο καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και σε 23 χρόνια για σύσταση συμμορίας, διάπραξη κακουργήματος, αρπαγή κατά συναυτουργία και απόπειρα εκβίασης καθώς τα στοιχεία εναντίον του ήταν αδιάσειστα. Η σύζυγός του, Βούλα Σιούταλου, επίσης καταδικάστηκε όπως και άλλα τέσσερα άτομα. Δύο ακόμα άτομα που παραπέμφθηκαν σε δίκη κρίθηκαν αθώα λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων.

Η οικογένεια του Μάριου Παπαγεωργίου, ωστόσο, συνέχισε τον αγώνα της για δικαίωση αλλά και για την ανεύρεση της σορού, ή έστω των οστών του παιδιού τους. Η υπόθεση άνοιξε ξανά στα τέλη του 2021 με άλλα οκτώ άτομα να παραπέμπονται σε δίκη ως κατηγορούμενοι. Οι έξι εξ αυτών είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ δύο εξ αυτών είναι γιοι του φερόμενου ως αρχηγού της συμμορίας. Οι δύο νέες συλλήψεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα Τρίτης (9/5), αναμένεται να δώσουν συνέχεια στην πολύκροτη υπόθεση.

Διαβάστε επίσης:

Μάριος Παπαγεωργίου: Δύο συλλήψεις για την αρπαγή και δολοφονία του

Μάριος Παπαγεωργίου: Σε άνδρα ηλικίας 40 - 50 ετών ανήκει το κρανίο που είχε εντοπιστεί

Μάριος Παπαγεωργίου: Βάσιμες ελπίδες για τον εντοπισμό της σορού του - Πότε θα δοθούν απαντήσεις