ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ίος: Νεκροί δύο Ιρλανδοί τουρίστες που γιόρταζαν την αποφοίτησή τους

Ίος: Νεκροί δύο Ιρλανδοί τουρίστες που γιόρταζαν την αποφοίτησή τους

Τραγική κατάληξη είχε η εκδρομή δύο νεαρών Ιρλανδών στη νησί της Ίου.

Οι δύο Ιρλανδοί επισκέφτηκαν την Ίο, μαζί με μια παρέα 70 μαθητών από σχολείο του Δουβλίνου για να γιορτάσουν την αποφοίτησή τους.

Από το μεσημέρι του Σαββάτου Σάββατο, άρχισαν να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ διασκεδάζοντας μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ο πρώτος νεαρός, ο Μαξ Γουόλ, θέλησε να γυρίσει στο κατάλυμα του με τα πόδια καθώς η απόσταση ήταν μικρή. Ωστόσο τα ίχνη του χάθηκαν και όταν οι φίλοι του γύρισαν στο δωμάτιο και δεν τον βρήκαν, κάλεσαν την Αστυνομία.

Σύμφωνα με το όσα μεταδίδει το cyclades24.gr, ο νεαρός βρέθηκε νεκρός στις 11:00 το πρωί της Κυριακής, σε γκρεμό, στην περιοχή Γερμανώλη. Τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν πως το πιθανότερο σενάριο είναι να παραπάτησε και να βρέθηκε στο κενό, χτυπώντας στο κεφάλι.

Η τραγωδία για την πολυμελή παρέα των Ιρλανδών δεν τελείωσε εκεί. Λίγη ώρα μετά την είδηση του πρώτο θανάτου, ένα άλλο μέλος της παρέας, ο Άντριου Ο Ντόνελ, έχασε τις αισθήσεις του και έφυγε από τη ζωή, από χρόνια καρδιολογικά προβλήματα.

Ανακοινώσεις από το Ιρλανδικό ΥΠΕΞ και το σχολείο τους

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ιρλανδίας επιβεβαίωσε το θάνατο των δύο παιδιών ενώ ανακοίνωση έβγαλε και το σχολείο των δύο νεαρών.

«Το υπουργείο Εξωτερικών είναι ενήμερο για την υπόθεση και παρέχει προξενική βοήθεια. Όπως σε όλες τις προξενικές υποθέσεις, το υπουργείο δεν σχολιάζει λεπτομέρειες για μεμονωμένες περιπτώσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Irish Independent.

Σε ανακοίνωσή του το σχολείο ανέφερε: «Μια ημέρα τεράστιας θλίψης για το σχολείο. Δύο μαθητές του Leaving Cert έχασαν τη ζωή τους ενώ έκαναν διακοπές στην Ελλάδα σε μια «καταστροφική απώλεια» για το πρώην σχολείο τους.

O Μαξ ήταν μια συνεχής πηγή θετικότητας, ενθάρρυνσης και διασκέδασης για όλους τους γύρω του. Ήταν εξαιρετικά δημοφιλής τόσο στο προσωπικό όσο και στους φοιτητές, και ένας φανταστικός υποστηρικτής των ομάδων μας κατά τη διάρκεια των διαφόρων εκστρατειών κυπέλλου. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια του Μαξ σε αυτή τη φοβερή στιγμή και με τους φίλους του που βίωσαν μια τέτοια συγκλονιστική απώλεια τις τελευταίες 24 ώρες.

Ο Άντριου δεν ήταν μόνο ένας δημοφιλής συμμαθητής και φίλος, αλλά ένα περήφανο και αφοσιωμένο μέλος της ποδοσφαιρικής μας ομάδας. Ήταν ευγενικός με τους γύρω του, ειλικρινής σε όλες του τις προσπάθειές του και σπουδαίος αδερφός. Ο Άντριου θα λείψει πολύ σε όλους όσοι είχαν τη χαρά να τον γνωρίσουν».