ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Πάτρα: Σοβαρά επεισόδια μεταξύ Ρομά και αστυνομικών – Εμβόλισαν περιπολικό

Πάτρα: Σοβαρά επεισόδια μεταξύ Ρομά και αστυνομικών – Εμβόλισαν περιπολικό

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν χθες το βράδυ (30/08) στην Πάτρα μεταξύ Ρομά και αστυνομικών.

Επεισόδια μεγάλης έντασης και έκτασης σημειώθηκαν στην Πάτρα. Αναφορικά με το πρώτο περιστατικό, όλα άρχισαν από την οδό Φαβιέρου και Κωνσταντινουπόλεως, όταν οικογένειες Ρομά έμπλεξαν σε άγριο καυγά. Ανάστατοι οι κάτοικοι της περιοχής ειδοποίησαν την Αστυνομία, η οποία –σε συνεργασία με την ομάδα ΟΠΚΕ– έσπευσε να τερματίσει τη συμπλοκή.

Οι Αρχές προέβησαν σε τέσσερις συλλήψεις, ενώ, φαίνεται ότι μία γυναίκα ήταν το… μήλον της έριδος, καθώς –όπως καταγγέλθηκε από άλλους Ρομά– χθες το πρωί (30/08) αφαίρεσε 15.000 ευρώ από την Μάνδρα Αττικής, με αποτέλεσμα να συγκρουστούν Πατρινοί με Αθηναίους Ρομά, σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.

Σε ένα ακόμη περιστατικό, οι αστυνομικοί κλήθηκαν να επέμβουν για επεισόδια που προκαλούσαν Ρομά στην οδό Μίνωος. Σύμφωνα με καταγγελίες, Ρομά έριχναν στον αέρα με καραμπίνες. Ισχυρή αστυνομική δύναμη έσπευσε στο σημείο και έκτοτε, οι δράστες αναζητούνται.

Μερικές ώρες αργότερα, η επεισοδιακή βραδιά για την αστυνομία μεταφέρθηκε στον Κόκκινο Μύλο, για «κόντρες». Οι συγκεντρωμένοι Ρομά επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, ενώ, ένας από αυτούς δε δίστασε με το όχημά του να εμβολίσει περιπολικό της αστυνομίας. Στη συνέχεια, ακολούθησε καταδίωξη, με τον δράστη να βρίσκει «καταφύγιο» στον καταυλισμό του Ριγανόκαμπου. Οι Αρχές γνωρίζουν τα στοιχεία του, σύμφωνα με πληροφορίες.

Σχετικές ειδήσεις