ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Νέο Ηράκλειο: Αρνείται την εμπλοκή της η ΕΛ.ΑΣ. στον τραυματισμό της 16χρονης - Τι λέει η οικογένεια

Νέο Ηράκλειο: Αρνείται την εμπλοκή της η ΕΛ.ΑΣ. στον τραυματισμό της 16χρονης - Τι λέει η οικογένεια

Τις επόμενες ημέρες η 16χρονη αναμένεται να δώσει κατάθεση για όσα συνέβησαν στο Νέο Ηράκλειο 

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει για τον τραυματισμό της 16χρονης, που πήρε μέρος σε αντιφασιστική συναυλία στο Νέο Ηράκλειο στις 28 Οκτωβρίου. Οι αστυνομικοί αναφέρουν ότι «δεν έχουν καμία ανάμειξη» με την οικογένεια να επιμένει ότι «η 16χρονη έπεσε θύμα ξυλοδαρμού».

Τις επόμενες μέρες πάντως η 16χρονη, που πήρε εξιτήριο τις προηγούμενες ημέρες από το νοσοκομείο, αναμένεται να δώσει κατάθεση. «Αρκετοί γιατροί ενημέρωναν πως τα ευρήματα δείχνουν ότι είναι θύμα ξυλοδαρμού. Αλλά και το ιατροδικαστικό πόρισμα εκεί παραπέμπει όπως μάθαμε έπειτα».

«Προσωπικά μου ανέφερε ότι έχει ξυλοκοπηθεί κατά δήλωση της από δυνάμεις της ΟΠΚΕ», είπε η παθολόγος νοσοκομείου «Γ.Γεννηματάς», Ελένη Μπάγια.

Τι είπε ο Γιάννης Οικονόμου για τα επεισόδια στο Νέο Ηράκλειο

Για το περιστατικό μίλησε στο MEGA ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, τονίζοντας ότι αυτήν την στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη δύο ξεχωριστές έρευνες, της αστυνομίας και της δικαιοσύνης.

«H θέση των αστυνομικών είναι ότι δεν είχαν καμία την παραμικρή εμπλοκή στον τραυματισμό της 16χρονης, την παραμικρή και αυτό προκύπτει και από άλλους διάφορους μάρτυρες και στοιχεία που είχε η δικογραφία και τα όσα περιέγραψαν οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. που ήταν εκεί, ίσα ίσα φώναξαν το ΕΚΑΒ ήταν από πάνω της βοήθησαν».

Η μητέρα της 16χρονης καταγγέλλει ότι ενώ η κοπέλα βρισκόταν στην εντατική, οι αστυνομικοί της ανακοίνωσαν ότι θα συλλάβουν το παιδί της, με την αιτιολογία ότι φορούσε ρούχα που παρέπεμπαν σε εκείνα ομάδας ατόμων, που νωρίτερα είχαν επιτεθεί σε συναδέλφους τους.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση, περιμένει από τη δικαιοσύνη να ρίξει φως στις συνθήκες που οδήγησαν την 16χρονη με βαριά τραύματα στο νοσοκομείο.

«Για γκλοπιές είπαμε συγκεκριμένα και το είπαμε πάρα πολλοί συνάδελφοι», πρόσθεσε η παθολόγος.

«Την κοπέλα την εξέτασε και ιατροδικαστής, η γιατρός κατέθεσε την εκδοχή της κοπέλας εγώ λέω αυτά που μέχρι στιγμής έχουν περιέλθει σε γνώση μας χωρίς να έχουν αμφισβητηθεί από οποιοδήποτε άλλο υλικό, μαρτυρία πλην της εκδοχής που έδωσε η ίδια η κοπέλα», είπε ο Γιάννης Οικονόμου.

Η αστυνομία έχει συλλέξει το υλικό από τις κάμερες της περιοχής, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κληθεί να καταθέσει και η γιατρός του νοσοκομείου «Γεννηματάς».