ΕΛΛΑΔΑ

Νέο Ηράκλειο: «Πρόκειται για ξυλοδαρμό από γκλομπιές» - Τι λέει η γιατρός της 16χρονης

Νέο Ηράκλειο: «Πρόκειται για ξυλοδαρμό από γκλομπιές» - Τι λέει η γιατρός της 16χρονης

Η παθολόγος Ελένη Μπάγια που την περιέθαλψε, αποκάλυψε πως η 16χρονη της είπε ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από αστυνομικούς στο Νέο Ηράκλειο

Στον ανακριτή βρέθηκαν τη Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου, και οι 14 συνολικά συλληφθέντες από τα επεισόδια, το βράδυ της 28ης Οκτωβρίου, σε Μοναστηράκι και πλατεία Βικτωρίας, με τον 27χρονο που οι κάμερες κατέγραψαν να κρατά ένα μπιτόνι και να πετά υγρό μέσα στο γεμάτο βαγόνι, να αρνείται τα πάντα.

Το χρονικό των επεισοδίων

Ο 27χρονος, που απολογήθηκε με υπόμνημα, υποστήριξε ότι βρέθηκε στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή, ότι δεν επιτέθηκε σε κανέναν και ότι δεν ήταν εκείνος που φώναζε «κάψτε τους».

«Όταν βγήκα έξω από το τρένο, είδα άτομα με μαύρα ρούχα και μάσκες full face, κάποιοι με αντιασφυξιογόνες μάσκες, με μαύρες σημαίες στα χέρια, να έρχονται κατά πάνω μας επιθετικά, πετώντας πέτρες και άλλα αντικείμενα. Κάποιοι εκ των ατόμων αυτών άνοιξαν πυροσβεστήρες, οι οποίοι μάλιστα είχαν και χημικά δακρυγόνα, διότι αμέσως η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική».

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι είναι αθώος και όλα οφείλονται σε παρεξήγηση. «Είδα στο φυλάκιο του σταθμάρχη στην αποβάθρα ότι υπήρχε ένα μπιτόνι γεμάτο με το νερό που αποβάλλονταν από το κλιματιστικό. Το μόνο που σκέφτηκα τότε ήταν να ρίξω αμέσως το νερό μέσα στο βαγόνι προκειμένου να κάτσει το νέφος από τους πυροσβεστήρες, να σβήσει ο καπνός αλλά και να απομακρύνω από εμένα τους επιτιθέμενους βρέχοντάς τους».

Και οι 14 συλληφθέντες μετά τις απολογίες τους αφέθηκαν ελεύθεροι.

Νέο Ηράκλειο: «Πρόκειται για γκλομπιές»

Την ίδια στιγμή, εξιτήριο από το νοσοκομείο «Γεννηματάς» έχει λάβει πλέον η 16χρονη που τραυματίστηκε στο κεφάλι έπειτα από επεισόδια στο Νέο Ηράκλειο το Σάββατο της 28ης Οκτωβρίου.

Η παθολόγος Ελένη Μπάγια που την περιέθαλψε, μιλώντας στο MEGA αποκάλυψε πως η ανήλικη της είπε ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από αστυνομικούς.

«Η ίδια, προσωπικά, μου ανέφερε ότι ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ. Όσοι είδαμε τα χτυπήματα, τις εκχυμώσεις και τη βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση που είχε, το κάταγμα στο ινιακό οστό, το αιμάτωμα, είπαμε ότι πρόκειται για ξυλοδαρμό, για ‘γκλομπιές’ είπαμε συγκεκριμένα, και το είπαμε πολλοί συνάδελφοι».

Η ΕΛ.ΑΣ πάντως από την πλευρά της υποστηρίζει ότι οι αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ δεν έκαναν ποτέ χρήση του εξοπλισμού τους και δε θα μπορούσαν να ευθύνονται εκείνοι για τον τραυματισμό της ανήλικης.