Όλοι ελεύθεροι για τα επεισόδια στο Μοναστηράκι - Τι ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος με το μπιτόνι

Ο περιοριστικός όρος της εμφάνισης σε ΑΤ επιβλήθηκε στους κατηγορουμένους, που αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την απολογία τους για τα πρόσφατα επεισόδια στο Μοναστηράκι. Ανάμεσα στους κατηγορούμενους βρισκόταν και ένας 27χρονος που έχει καταγραφεί να πετάει υγρό από ένα μπιτόνι μέσα στο βαγόνι του τρένου και να φωνάζει «κάψτε τους».
Όλοι ελεύθεροι για τα επεισόδια στο Μοναστηράκι - Τι ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος με το μπιτόνι
3'

Μάλιστα, ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος φέρεται να κάνει λόγο για παρεξήγηση και να υποστήριξε στην απολογία του πως είναι αθώος. «Δεν έχω απασχολήσει τις αρχές παρά μία φορά στα 18 μου για ένα καπνογόνο στο γήπεδο, πράξη που οφείλεται αποκλειστικά στη νεανική μου επιπολαιότητα. Δεν ανήκω σε καμία πολιτική ομάδα ή κόμμα» φέρεται να ισχυρίστηκε.

Ο ίδιος περιγράφοντας όσα συνέβησαν το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης φέρεται να είπε μεταξύ άλλων: «Όταν έφτασε ο συρμός πήγα να επιβιβαστώ μαζί με τον φίλο μου και ξαφνικά άκουσα φωνές από μακριά να λένε «θα σας σκοτώσουμε φασίστες», ταυτόχρονα άκουγα να σπάνε τις πόρτες και τζάμια. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να εγκαταλείψω το βαγόνι διότι εάν εγκλωβιζόμουν μέσα στο συρμό, ήταν βέβαιο ότι θα με σκότωναν και για αυτό το λόγο έβαλα το κράνος που κρατούσα στο χέρι μου, για να προστατευτώ.

Όταν βγήκα έξω από το τρένο, είδα άτομα με μαύρα ρούχα και μάσκες full face, κάποιοι με αντιασφυξιογόνες μάσκες, με μαύρες σημαίες στα χέρια να έρχονται κατά πάνω μας επιθετικά, πετώντας πέτρες και άλλα αντικείμενα. Κάποιοι εκ των ατόμων αυτών, άνοιξαν πυροσβεστήρες, οι οποίοι μάλιστα είχαν και χημικά δακρυγόνα, διότι αμέσως η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική, δεν υπήρχε καθόλου ορατότητα, άρχισαν να δακρύζουν αμέσως τα μάτια μας και δεν μπορούσα να πάρω καθόλου αναπνοή. Το μόνο που έβλεπα ήταν νέφος και σκόνη και καπνό από ένα πυρσό, που είχε ανάψει κάποιος από τους επιτιθέμενους.

Τότε είδα στο φυλάκιο του σταθμάρχη στην αποβάθρα ότι υπήρχε ένα μπιτόνι γεμάτο με το νερό που αποβάλλονταν από το κλιματιστικό. Το μόνο που σκέφτηκα τότε ήταν να ρίξω αμέσως το νερό μέσα στο βαγόνι προκειμένου να κάτσει το νέφος από τους πυροσβεστήρες, να σβήσει ο καπνός αλλά και να απομακρύνω από εμένα τους επιτιθέμενους βρέχοντας τους.

Όλα αυτά συνέβησαν πάρα πολύ γρήγορα και όλο το περιστατικό δεν κράτησε παραπάνω από τρία λεπτά, το πιο σημαντικό όμως είναι ότι εκείνη τη στιγμή το βαγόνι είχε αδειάσει από τον υπόλοιπο κόσμο. Ουδέποτε επιτέθηκα σε κάποιο από τα άτομα της άλλης ομάδας και ουδέποτε χτύπησα κάποιον. Από τη δικογραφία πληροφορήθηκα για την ύπαρξη ενός βίντεο στο οποίο φαίνεται η κίνηση μου με το μπιτόνι και ακούγεται η φράση «κάψτε τους» την οποία όμως ρητά και κατηγορηματικά αρνούμαι».

Νωρίτερα, αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους και οι αντιεξουσιαστές που συνελήφθησαν για τα επεισόδια στους σταθμούς του τρένου σε Βικτώρια και Μοναστηράκι. Ωστόσο, σε δυο από αυτούς επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της εμφάνισης μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή