ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

«Δράκος των Εξαρχείων»: Πώς οι Αρχές εντόπισαν τον 23χρονο Σύρο - Νέες καταγγελίες για τη δράση του

«Δράκος των Εξαρχείων»: Πώς οι Αρχές εντόπισαν τον 23χρονο Σύρο - Νέες καταγγελίες για τη δράση του

Οι έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη του «Δράκου» με συντονισμένες ενέργειες, αξιοποιώντας κάθε στοιχείο που είχαν στην κατοχή τους

Νέες αποκαλύψεις γύρω από τη δράση του 23χρονου Σύρου στα Εξάρχεια, ο οποίος αποπειράθηκε να βιάσει τουλάχιστον έξι γυναίκες, ανάμεσά τους και μια 13χρονη.

Ο 23χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης (21/11) στην Πλατεία Κάνιγγος ενώ στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα, καθώς μόλις το περασμένο καλοκαίρι αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Γρεβενών.

Ο 23χρονος από τη Συρία κατηγορείται για τις επιθέσεις σε βάρος συνολικά έξι γυναικών. Οι τέσσερις επιθέσεις έγιναν στα Εξάρχεια εκ των οποίων και σε μια ανήλικη- και οι άλλες δύο στην περιοχή της Γλυφάδας.

Ο Σύρος θα οδηγηθεί σήμερα (23/11) το απόγευμα στον Εισαγγελέα όπου θα του απαγγελθούν οι κατηγορίες.

«Κλειδί» η πρώτη επίθεση στα Εξάρχεια

Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε στις 16 Νοεμβρίου, με θύμα μια παθολόγο στην οδό Στουρνάρη.

Η γιατρός στο επάγγελμα, αντιστάθηκε, και ο συνεργάτης της άκουσε τις φωνές και κυνήγησε τον Σύρο. Αυτή η στιγμή καταγράφηκε σε βίντεο και αποτέλεσε την βάση για να ξεκινήσουν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ, την αναζήτησή τους για την ταυτοποίηση του δράστη.

«Είδα να παλεύουν ο 'δράκος' με την 29χρονη κοπέλα»

Παράλληλα, οι μαρτυρίες από τις επιθέσεις του «Δράκου των Εξαρχείων» προκαλούν ανατριχίλα.

Ο άνδρας που έσωσε την 29χρονη κοπέλα (ένα από τα θύματα) από τα χέρια του 23χρονου μίλησε στον ALPHA, για τις στιγμές που είδε να διαδραματίζονται μπροστά στα μάτια του, με την μάχη σώμα με σώμα που έδωσε η γυναίκα να σωθεί.

«Βρισκόμουν μέσα στο κατάστημα και ξαφνικά άκουσα φωνές και ουρλιαχτά. Είδα απλά να παλεύει ο άνδρας με την κοπέλα. Μου βγήκε αυθόρμητα μια φωνή η οποία τον έκανε να σταματήσει και άρχισε να κατεβαίνει προς τα κάτω. Το πρώτο μέλημά μας ήταν να κοιτάξουμε την κοπέλα γιατί ήταν σοκαρισμένη. Όταν την ρώτησα τι συνέβη, μου είπε πως πήγε να με βιάσει», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας σε μια εκ των επιθέσεων του 23χρονου Σύρου.

Το χρονικό των επιθέσεων

Η εκπρόσωπος τύπου της ΕΛΑΣ Κωνστανίνας Δημογλίδου μιλώντας στον ΣΚΑΙ τόνισε ότι ο 23χρονος συνελήφθη μια ώρα πριν λήξει το αυτόφωρο. «Στις 20 Οκτωβρίου ο δράστης είχε κάνει δύο απόπειρες βιασμού. Μάλιστα στο βιντεοληπτικό υλικό φαίνεται ότι φοράει τα ίδια ρούχα. Η πρώτη επίθεση έγινε στην περιοχή της Γλυφάδας», είπε.

Στις 15 Νοεμβρίου λίγο πριν τη 01:00, στη συμβολή των οδών Παράσχου και Ασωπίου επιχείρησε να επιτεθεί σε γυναικα την οποία ακολουθούσε πεζός. Η γυναίκα σύμφωνα με την κατάθεση της νόμιζε πως ήθελε να την κλέψει. Όταν ο δράστης την πλησίασε απειλητικά εκείνη άρχισε να φωνάζει τρομαγμένη με αποτέλεσμα ο 23χρονος να τραπεί σε φυγή.

Στις 24 Οκτωβρίου στις 20:15 ο δράστης προσέγγισε 18χρονη κοπέλα που περίμενε σε στάση λεωφορείου επί της Λ. Ποσειδώνος στη Γλυφάδα Αττικής. Σύμφωνα με την 18χρονη, ο συλληφθείς αρχικά ξεκίνησε να αυνανίζεται και η κοπέλα τρομαγμένη άρχισε να τρέχει. Ο δράστης όμως την ακολούθησε και προκειμένου την ακινητοποιήσει της επιτέθηκε, κλείνοντας της με το χέρι του το στόμα και τη μύτη, πλην όμως η 18χρονη αντιστάθηκε με αποτέλεσμα την πτώση τους στο έδαφος, από την οποία προκλήθηκε ο ελαφρύς τραυματισμός της.

Ο δράστης φοβούμενος πως έχει γίνει αντιληπτός από περιοίκους διέφυγε τρέχοντας.

Νέο βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση του «Δράκου των Εξαρχείων»

Στο νέο βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε αποκλειστικά το Newsbomb βλέπουμε τον «Δράκο των Εξαρχείων» να ακολουθεί με γοργό βηματισμό ένα από τα θύματά του.

Κινείται παράλληλα μαζί της, σχεδόν δίπλα της, προσποιείται ότι είναι περαστικός και μόλις η νεαρή κατεβαίνει τον δρόμο και απομακρύνεται από την πολυσύχναστη οδό Μπενάκη, της όρμα, της κλείνει το στόμα, την ρίχνει στο έδαφος και προσπαθεί να τη βιάσει.

Εξετάζεται σύνδεση του «Δράκου των Εξαρχείων» με σεξουαλική επίθεση και στη Γλυφάδα

Συνολικά έχει επιτεθεί σε 5 γυναίκες ενώ εξετάζεται η εμπλοκή του και σε μια ακόμα σεξουαλική επίθεση η οποία σημειώθηκε τον Οκτώβριο στη Γλυφάδα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορεί του newsbomb, τον συνέλαβαν άνδρες της Υποδ. Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής στο κέντρο της Αθήνας στην πλατεία Κάνιγγος. Είχαν τη φωτογραφία του στα χέρια τους και την αναζητούσαν σε κάθε στενό της περιοχής.

Η κατάθεση της 5ης καταγγέλλουσας και η αναγνώριση

Κομβική ήταν η κατάθεση της 5ης καταγγέλλουσας η οποία μένει δίπλα στα Εξάρχεια, στου Γκύζη. Η νεαρή περιέγραψε στους αστυνομικούς τον εφιάλτη που έζησε. Όταν εκείνοι της έδειξαν φωτογραφία του, τον αναγνώρισε ανεπιφύλακτα.

Ανάμεσα στα θύματα του «δράκου» είναι κι ένα κορίτσι μόλις 13 ετών, αποπειράθηκε να ασελγήσει σε βάρος της στην καρδιά των Εξαρχείων, μέρα - μεσημέρι.

Ο 23χρονος «χτυπούσε» ανά 2 μέρες και κινούνταν κυρίως στα Εξάρχεια. Πληροφορίες από την περιοχή αναφέρουν ότι τον τελευταίο καιρό ζούσε σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στην οδό Ερεσού και Θεμιστοκλέους.

Είχε συλληφθεί ξανά πριν τέσσερις μέρες

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο 23χρονος είχε συλληφθεί ξανά πριν 4 μέρες από την ασφάλεια Ακρόπολης για το ίδιο αδίκημα.

Οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα και αφέθηκε ελεύθερος.

Η αποφυλάκιση από τα Γρεβενά πριν 3 μήνες

Ο 23χρονος Mohamed A. όπως είναι το όνομά του μπήκε στις φυλακές Γρεβενών στις 22.08.2022 για απόπειρα βιασμού και αποφυλακίστηκε στις 11.08.2023 δυνάμει βουλεύματος του συμβουλίου Εφετών Αθηνών σύμφωνα με το οποίο αφέθηκε ελεύθερος αλλά με τους όρους της υποχρεωτικής διαμονής στη δομή της Μαλακάσας και την εμφάνιση του στο Α. Τ της περιοχής του 3 φορές το μήνα. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της κράτησης του έλαβε 183 ευεργετικά υπολογιζόμενες ημέρες

Ομάδες αναρχικών έκαναν περιπολίες για να τον εντοπίσουν

Εκτός από την ασφάλεια και τις δυνάμεις της ΟΠΚΕ, της Ομάδας ΔΡΆΣΗ αλλά και της ΔΙΑΣ, τον αναζητούσαν και κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι είχαν χωριστεί σε ομάδες και «χτένιζαν» τους δρόμους των Εξαρχείων.

Ο 23χρονος κρατείται από χθες το βράδυ στα κρατητήρια της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και τις επόμενες ώρες θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Σχετικές ειδήσεις