ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Νέα Σμύρνη: Απολογείται την Παρασκευή ο 18χρονος που σκότωσε με ψαλίδι τον 16χρονο αδελφό του

Νέα Σμύρνη: Απολογείται την Παρασκευή ο 18χρονος που σκότωσε με ψαλίδι τον 16χρονο αδελφό του

Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή (29/12) ζήτησε και έλαβε ο 18χρονος, ο οποίος πάνω σε καβγά, σκότωσε με ψαλίδι τον 16χρονο αδελφό του μέσα στο σπίτι τους στη Νέα Σμύρνη.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του 18χρονου που ομολόγησε ότι σκότωσε με ένα ψαλίδι τον μικρότερο αδελφό του στο σπίτι τους στη Νέα Σμύρνη, ασκήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ο 18χρονος φέρεται να κατάφερε θανάσιμο πλήγμα με ψαλίδι στο στήθος του αδελφού του μετά από καυγά που είχαν όταν το θύμα πήρε μία μπλούζα του χωρίς να τον ρωτήσει.

Πώς ο 18χρονος δολοφόνησε τον 16χρονο αδερφό του

Αποκαλυπτικά είναι όσα περιέχονται στο διαβιβαστικό της Ασφάλειας για το αιματηρό συμβάν και τη δολοφονία του 16χρονου από τον κατά δύο χρόνια μεγαλύτερο αδερφό του.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο 18χρονος ο οποίος, κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και οπλοχρησία, βρισκόταν στο διαμέρισμα του 4ου ορόφου στην οδό Σταδίου όπου διέμενε η οικογένεια, μαζί με τον 16χρονο αδερφό του, τη μητέρα τους, τη γιαγιά τους αλλά και την κοπέλα του.

Στις 19:30 το απόγευμα οι δύο νεαροί άρχισαν να διαπληκτίζονται για ασήμαντη αφορμή και συγκεκριμένα σχετικά με τα ρούχα τους.

Στη συνέχεια και παρά τις προσπάθειες της μητέρας τους και της γιαγιάς τους για να τους ηρεμήσουν, άρχισαν να χτυπούν ο ένας τον άλλον με κλωτσιές και μπουνιές.

Ο καυγάς κλιμακώθηκε και ο 18χρονος εντόπισε ένα ψαλίδι το οποίο βρισκόταν στην κρεβατοκάμαρα τους και κυνήγησε τον 16χρονο ο οποίος προσπάθησε να κρυφτεί στο χώρο του σαλονιού κλείνοντας την πόρτα

Ο κατηγορούμενος, άνοιξε την διαχωριστική πόρτα του σαλονιού και «κάρφωσε» τον ανήλικο αδερφό του στο στήθος, τραυματίζοντάς τον πολύ σοβαρά.

Έπειτα η σύντροφος του δράστη ήταν αυτή που κάλεσε ασθενοφόρο το οποίο μετέφερε τον 16χρονο στο Γενικό Λαϊκό, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης έφτασαν στο σπίτι της οικογένειας λίγο πριν τις 21:00 το βράδυ της Τρίτης όπου εντόπισαν το μοιραίο ψαλίδι.