ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Άρτα: Απάτη ύψους 11.000 ευρώ με κωδικούς προπληρωμένων καρτών

Άρτα: Απάτη ύψους 11.000 ευρώ με κωδικούς προπληρωμένων καρτών

Άρτα: Ο άτυχος εργαζόμενος αντιλήφθηκε ότι οι κάρτες είχαν εξαργυρωθεί και, μαζί με τον εργοδότη του, υπέβαλαν μήνυση στην Ασφάλεια.

Με ένα μεγάλο ποσό ζημιώθηκε ο ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης στην Άρτα πριν από δυο χρόνια, εξ αιτίας ενός απατεώνα ο οποίος κατάφερε να παραπλανήσει έναν υπάλληλο παριστάνοντας τον εκπρόσωπο εταιρείας ηλεκτρονικών πληρωμών, που τάχα διαπίστωσε τεχνικά προβλήματα στις προπληρωμένες κάρτες.

Ο άγνωστος που επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον ανυποψίαστο υπάλληλο της επιχείρησης τον Σεπτέμβριο του 2021, ισχυρίστηκε ότι θα έλυνε τα προβλήματα που δήθεν παρουσιάστηκαν και τον έπεισε να του δώσει 29 κωδικούς πληρωμής συνολικού ύψους 11.000 ευρώ, δήθεν για να τους ελέγξει δοκιμαστικά.

Πολύ αργότερα, ο άτυχος εργαζόμενος αντιλήφθηκε ότι οι κάρτες είχαν εξαργυρωθεί και, μαζί με τον εργοδότη του, υπέβαλαν μήνυση στην Ασφάλεια. Αν και πέρασαν πάνω από δυο χρόνια, η υπόθεση εξιχνιάστηκε και εξακριβώθηκαν τα στοιχεία ενός Έλληνα, στον τραπεζικό λογαριασμό του οποίου πιστώθηκαν τα χρήματα. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη, που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Διαβάστε επίσης:

Νύχτα ευχών στη Θεσσαλονίκη: Εκατοντάδες φαναράκια στον ουρανό πάνω από την Αριστοτέλους

Πάτρα: Τροχαίο με τραυματίες σε γνωστό δρόμο «καρμανιόλα»

Πώς μπορείς να βοηθήσεις τους αστέγους στις γιορτές;