ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Δήμητρα Κατσαφάδου: Τι λέει ο αδελφός της για την κλοπή των 290.000 ευρώ- Ελεύθερος ο κατηγορούμενος

Δήμητρα Κατσαφάδου: Τι λέει ο αδελφός της για την κλοπή των 290.000 ευρώ- Ελεύθερος ο κατηγορούμενος

Ο αδελφός της Δήμητρας Κατσαφάδου και πρόεδρος της γνωστής εταιρείας καλλυντικών μιλάει για το περιστατικό της κλοπής τον Φεβρουάριο του 2023

Κλοπή «μαμούθ» σημειώθηκε στην εταιρεία της Δήμητρας Κατσαφάδου τον Φεβρουάριο 2023, καθώς οι δράστες απέσπασαν το ποσό των 290.000 ευρώ σε μετρητά, ενώ είχαν προηγηθεί δύο διαρρήξεις στο κατάστημά της στο Περιστέρι τον Άυγουστο και τον Σεπτέμβριο 2022.

Νέες λεπτομέρειες για το συμβάν γνωστοποίησε ο πρόεδρος της εταιρείας και αδελφός της γνωστής επιχειρηματία, Νικόλαος Μαλακοδήμος, μιλώντας στην εκπομή Live News του MEGA, αποκαλύπτωντας ότι ο εταιρικός χώρος από όπου εκλάπησαν τα χρήματα είναι ιδιοκτησίας της εταιρείας καλλυντικών.

Αρχικά είπε: «Εκτός από αδερφός της Δήμητρας, εμφανίζομαι και ως μηνυτής. Εκτός από μηνυτής όμως, είμαι και πρόεδρος της εταιρείας. Το σπίτι, όπως αναφέρετε ότι υπήρχαν τα χρήματα, ήταν κτίριο της εταιρείας, ήταν δηλαδή όντως μέσα στην εταιρεία» και ξεκαθάρισε ότι χρησιμοποιείται ως χώρος εργασίας και ως λογιστήριο και ότι περιλαμβάνει εταιρικά έγγραφα και στοιχεία, ενώ ως ιδιοκτήτης του χώρου εμφανίζεται η εταιρεία.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Μαλακοδήμος είπε ότι ο συγκεκριμένος χώρος δεν είναι ο τόπος κατοικίας της Δήμητρας Κατσαφάδου, ενώ εξήγησε για το περιστατικό κλοπής: «Η κυρία που ασχολείται με την καθαριότητα και είναι απολύτου εμπιστοσύνης - είναι πολλά χρόνια στην εταιρεία και την οικογένεια - μας ενημέρωσε ότι λείπουν τα χρήματα. Ως πρόεδρος της εταιρείας προχώρησα σε μήνυση το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, δηλαδή την επομένη ημέρα και ήρθε σήμανση να πάρει δακτυλικά αποτυπώματα. Η αστυνομία είδε ότι λείπει το χρηματικό ποσό όπως είχαμε δει και εμείς. Ο άνθρωπος που τα πήρε, βρέθηκε να περνάει τα σύνορα την ίδια ημέρα στην Κακαβιά στην Αλβανία και τελικά η σύλληψη έγινε στην Αγγλία».

Ο άνδρας αφέθηκε ελεύθερος, ενώ ο Νικόλαος Μαλακοδήμος σημειώνει ότι δεν επιθυμεί αλλά και δεν του επιτρέπεται να σχολιάζει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. «Αυτό για το οποίο είμαι χαρούμενος είναι ότι υπάρχουν περιοριστικοί όροι απ' ότι μας είπαν και περιμένουμε την εκδίκαση της υπόθεσης εντός του επόμενου 1,5 έτους, όπως γίνεται συνήθως».

Ο κατηγορούμενος για την κλοπή αρνείται ότι εκείνος τα έχει πάρει, ενώ οι 290.000 ευρώ ακόμα δεν έχουν βρεθεί.

Αναφορικά με το για ποιο λόγο υπήρχε ένα τόσο μεγάλο χρηματικό ποσό σε φυσικό χώρο ο κ. Μαλακοδήμος ξεκαθάρισε ότι όταν μία εταιρεία έχει συγκεκριμένο τζίρο, με 53 καταστήματα και 300 εργαζόμενους είναι επόμενο κάτι τέτοιο να συμβεί.

«Είναι χρήματα που υπάρχουν σε μια εταιρεία Α.Ε. και κατατίθενται σε τακτά χρονικά διαστήματα σε τράπεζες γιατί είναι από τις λιανικές πωλήσεις της εταιρείας», διευκρίνισε.