ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ NEWSBOMB.GR

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Αποκαλυπτικό έγγραφο για τις ελλείψεις στη ΔΙΑΣ - Ο Χρυσοχοΐδης «χαρτογραφεί» την ΕΛΑΣ

Αποκαλυπτικό έγγραφο για τις ελλείψεις στη ΔΙΑΣ - Ο Χρυσοχοΐδης «χαρτογραφεί» την ΕΛΑΣ

Ένα έγγραφο-ντοκουμέντο που φέρνει στη δημοσιότητα το Newsbomb.gr δείχνει το τεράστιο πρόβλημα αστυνόμευσης και τις ελλείψεις της Ελληνικής Αστυνομίας

Μόλις 24 ώρες αφότου ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέλαβε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη άρχισαν να χτυπούν τα τηλέφωνα στη ΓΑΔΑ και σε Υποδιευθύνσεις Ασφαλείας.

Ο Υπουργός χαρτογραφεί από το μηδέν όλες τις επιχειρησιακές ομάδες. Έχει ζητηθεί ο ακριβής αριθμός του προσωπικού, πόσες περιπολίες γίνονται, από ποιες ομάδες και που, πόσες αποσπάσεις και πόσες διαθέσεις- που είναι και μια από τις πληγές της ΕΛ.ΑΣ.

Επίσης ζητήθηκε να μένουν ανοιχτά το βράδυ ορισμένα Τμήματα Ασφαλείας του κέντρου της Αθήνας , τα οποία εδώ και χρόνια κλείνουν το βράδυ.

Οι ελλείψεις όμως δεν επιτρέπουν κάτι τέτοιο.

Σκεφτείτε ότι σε μερικά τμήματα το προσωπικό είναι 7 άτομα και ο διοικητής είναι και αξιωματικός υπηρεσίας και σκοπός αν χρειαστεί.

Σε αριθμούς, τι αντιστοιχεί αυτή τη στιγμή στο λεκανοπέδιο και πόσα περιπολικά έχουμε;

Ανά βάρδια, δηλαδή ανά 8 ώρες, περιπολούν 20 οχήματα της άμεσης δράσης - ο μικρότερος αριθμός που είχαμε ποτέ!

Υπάρχει μεγάλη μείωση , περίπου 60% και στις περιπολίες από την ομάδα ΔΙΑΣ.
Από το Πέραμα μέχρι το Μοσχάτο 1 μηχανή!

Στα νότια προάστια 3 και στο κέντρο 8 μηχανές.

Δείτε το αποκλειστικό έγγραφο του Newsbomb.gr:

Να θυμίσουμε ότι η πολιτική πρωτοβουλία για τη δημιουργία της ομάδας ήταν του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη το 2010 και επενδύει σε αυτή την ομάδα.

Τέλος το κέντρο επιχειρήσεων ψυχορραγεί, μείωση προσωπικού και ελάχιστοι εκφωνητές , 1 ανά βάρδια ο οποίος καλείτε να ανταπεξέλθει σε πάνω από 500 κλήσεις ανά 8ωρο

Ολα αυτά τα στοιχεία θα φτάσουν και κάποια έχουν ήδη φτάσει στα χέρια του Υπουργού και αναμένονται σημαντικές αλλαγές με επίκεντρο την ασφάλεια του πολίτη.