ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Νέος Κόσμος: Άρση τραπεζικού απορρήτου και σάρωση κεραιών για ύποπτα κινητά - Τι ερευνούν οι Αρχές

Νέος Κόσμος: Άρση τραπεζικού απορρήτου και σάρωση κεραιών για ύποπτα κινητά - Τι ερευνούν οι Αρχές

Η μαφιόζικη δολοφονία του Βαγγέλη Ζαμπούνη τα ξημερώματα της Κυριακής στον Νέο Κόσμο, σήμανε συναγερμό στις Αρχές. Τα τελευταία 24ωρα έχουν ενταθεί οι έρευνες της αστυνομίας, ώστε να βρεθούν οι ένοχοι, καθώς υπάρχει πάντα και ο φόβος να ενταθεί ο πόλεμος ανάμεσα στα «κεφάλια» της νύχτας.

Τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι καθημερινά. Πλέον οι Αρχές στρέφουν την προσοχή τους στις επαφές που είχε ο 44χρονος. Άρα προτεραιότητα έχει δοθεί στα 5 κινητά του Ζαμπούνη, αλλά και σάρωση των κεραιών στον Νέο Κόσμο αλλά και στο σημείο όπου οι δράστες έκαψαν το όχημά τους.

Η αστυνομία πιστεύει ότι με αυτόν τον τρόπο, ακολουθώντας δηλαδή τα κινητά, ίσως καταφέρουν να εντοπίσουν τους δράστες. Παράλληλα, μέσω των κινητών, θεωρούν ότι μπορούν να εντοπίσουν και τα οχήματα με τα οποία διέφυγαν οι δράστες, αφού έκαψαν το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν στη δολοφονία.

Την ίδια ώρα ζήτησαν άρση τραπεζικού απορρήτου του θύματος. Ο στόχος είναι να ακολουθήσουν τον δρόμο του βρόμικου χρήματος, μια κίνησε που μπορεί να τους φέρει κοντά στους δράστες αλλά και άλλους ύποπτους από τον κόσμο του οργανωμένου εγκλήματος.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση του 44χρονου

Σήμερα βγήκε η ιατροδικαστική εξέταση του 44χρονου η οποία είναι σοκαριστική. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, οι ιατροδικαστές αφαίρεσαν από τη σορό του 44χρονου 15 ολόκληρες βολίδες και 10 θραύσματα βολίδων ενώ άφησαν στη σωρό περίπου άλλες τόσες που είχαν διατρήσει το σώμα του.

Συνολικά ο 44χρονος «έφαγε» σε σώμα και κεφάλι 35 με 40 σφαίρες, ενώ χαρακτηριστικό της αγριότητας της επίθεσης είναι ότι δεν μπορεί να εξακριβωθεί ο ακριβής αριθμός σφαιρών που δέχθηκε.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις περίπου οι μισές σφαίρες από αυτές που έριξαν οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης «γάζωσαν» το σώμα του 44χρονου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 44χρονος δέχθηκε 3 με 4 σφαίρες στο κεφάλι μεταξύ των οποίων και σφαίρες από καλάσνικοφ γεγονός που δείχνει ότι ο 44χρονος πέθανε πριν του δώσει την χαριστική βολή με το πιστόλι ο ένας από τους δράστες.