ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Νέος Κόσμος: Τον γάζωσαν σε μόλις 32 δευτερόλεπτα - Βίντεο ντοκουμέντο από τη μαφιόζικη εκτέλεση

Νέος Κόσμος: Τον γάζωσαν σε μόλις 32 δευτερόλεπτα - Βίντεο ντοκουμέντο από τη μαφιόζικη εκτέλεση
Newsbomb.gr

Οι δράστες γάζωσαν τον 44χρονο Βαγγέλη Ζαμπούνη στον Νέο Κόσμο 

Χρειάστηκαν μόλις 32 δευτερόλεπτα για να εκτελέσουν το πιο ακριβοπληρωμένο συμβόλαιο θανάτου οι δράστες στον Νέο Κόσμο.

Ήταν βράδυ Σαββάτου στον Νέο Κόσμο και συγκεκριμένα στη συμβολή της Ηλία Ηλιού με τη Φρατζή όταν ο 44χρονος Βαγγέλης Ζαμπούνης επιβιβάστηκε στο τζιπ αυτοκίνητό του για να φύγει από το βενζινάδικό του. Αμέσως, οι εκτελεστές του πάρκαραν σε κλάσματα δευτερολέπτων το τζιπ με το οποίο κινούνταν και βγήκαν έξω, γαζώνοντας κυριολεκτικά τον 44χρονο.

Με καλυμμένα τα πρόσωπά τους πλησιάζουν τον οδηγό και ξεκινούν να πυροβολούν, με τους αστυνομικούς να μετρούν περισσότερους από 97 κάλυκες. Ο Βαγγέλης Ζαμπούνης φοβόταν για τη ζωή του. Άλλωστε, είχε δεχθεί επίθεση εναντίον του στον Πειραιά το 2018, αλλά είχε καταφέρει να γλιτώσει.

Αυτή τη φορά όμως οι δράστες δεν του άφησαν άλλη επιλογή. Μέσα σε 32 λεπτά τον γάζωσαν και δεν έφυγαν από το σημείο της δολοφονίας του μέχρι να διασφαλίσουν ότι είναι νεκρός... Άλλωστε, αυτή ήταν και η εντολή που είχε δώσει ο ηθικός αυτουργός: «τον θέλω νεκρό, κλείστε του το στόμα».

Ήταν οπλισμένος ο Ζαμπούνης

Από τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. διαπιστώθηκε ότι στο αυτοκίνητό του ο 44χρονος έφερε ένα Glock των 9 χιλιοστών ενώ στο πορτ μπαγκάζ είχε ένα Καλάσνικοφ με γεμιστήρες και άγνωστο αριθμό φυσιγγίων.

Τα κλιμάκια του τμήματος Ανθρωποκτονιών και Εκβιαστών από τα ξημερώματα της Κυριακής βρέθηκαν στο σημείο της αιματηρής επίθεσης και «σάρωσαν» την ευρύτερη περιοχή για να εντοπίσουν βιντεοληπτικό υλικό.

Μάλιστα, έλεγξαν τις κάμερες γύρω από το βενζινάδικο που έγινε η εκτέλεση, στη συμβολή των οδών Φρατζή και Ηλία Ηλιού όχι μόνο από τη στιγμή της δολοφονίας εκτέλεση αλλά και υλικό των προηγούμενων ημερών. Εκτιμάται ότι οι εκτελεστές είχαν «προβάρει» την επίθεση τα προηγούμενα 24ωρα.

«Σκληρό» πρόσωπο της νύχτας ο 44χρονος

Ο 44χρονος Βαγγέλης Ζαμπούνης που έπεσε νεκρός από τα πυρά Καλάσνικοφ στον Νέο Κόσμο ήταν ένα από τα πιο σκληρά άτομα στον χώρο της νύχτας.

Ήταν ο αρχηγός των δυτικών και των νοτίων προαστίων. Έλεγχε επιχειρήσεις, επέβαλλε τον νόμο της νύχτας. Ήταν ο «εκτελεστής» για τους ανθρώπους της νύχτας. Η πλειοψηφία τον έτρεμε κάποιοι ήθελαν να τον βγάλουν από τη μέση και τα κατάφεραν.

Η εκτελεση του Βαγγέλη Ζαμπούνη είναι ένα από τα πιο ακριβά συμβόλαια θανάτου στη χώρα μας μετά την εκτέλεση Στεφανάκου. Οι εχθροί του είχαν προσπαθήσει να τον σκοτώσουν ξανά το 2018 στον Πειραιά, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Πριν ένα χρόνο έστηναν ξανά την εκτέλεση του, λίγο μετά τη δολοφονία του στενού συνεργάτη του «Θείου Τζο». Οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει ένα όχημα - οπλοστάσιο στη συμβολή των οδών Φανοσθένους και Φρειδερίκου Σμιθ στον Νέο Κόσμο.