ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Νέος Κόσμος: «Απομακρύνουμε τους περαστικούς» - Η στιγμή που οι αστυνομικοί βρίσκουν νεκρό τον Β.Ζ.

Νέος Κόσμος: «Απομακρύνουμε τους περαστικούς» - Η στιγμή που οι αστυνομικοί βρίσκουν νεκρό τον Β.Ζ.
Newsbomb.gr

Τα βίντεο της μαφιόζικης εκτέλεσης του 44χρονου Βαγγέλη Ζαμπούνη στον Νέο Κόσμο ανατριχιάζουν... 

Είναι η στιγμή που οι αστυνομικοί φτάνουν στο σημείο της μαφιόζικης εκτέλεσης του 44χρονη Βαγγέλη Ζαμπούνη στον Νέο Κόσμο. Η εικόνα που αντικρίζουν από το αποκλειστικό βίντεο που δημοσιεύει το Newsbomb.gr είναι απλά σοκαριστική...

Ο Βαγγέλης Ζαμπούνης κείτεται νεκρός στο κάθισμα του τζιπ αυτοκινήτου του. Τον έχουν κυριολεκτικά γαζώσει οι εκτελεστές του. «Δεν διέρχεται κανένας περιμετρικά του οχήματος. Απομακρύνουμε περίοικους, περαστικούς, διασφαλίζουμε τους μάρτυρες», λένε οι αστυνομικοί που είναι στο βενζινάδικο επί της Ηλίας Ηλιού στη συμβολή της με τη Φρατζή στον Νέο Κόσμο.

Οι εικόνες πραγματικά ανατριχιάζουν... Ο Βαγγέλης Ζαμπούνης, όπως μπορείτε να δείτε από το βίντεο της δολοφονίας του, έχει μόλις επιβιβασθεί στο αυτοκίνητό του. Σε απόσταση αναπνοής παρκάρει ένα άλλο τζιπ και από μέσα κυριολεκτικά πετάγονται οι εκτελεστές του. Έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους φθάνουν σε κλάσματα δευτερολέπτων και τον γαζώνουν...

Οι αστυνομικοί μέτρησαν 97 κάλυκες από το σημείο της εκτέλεσής του και κάποιοι λένε ότι πρόκειται για το πιο ακριβό συμβόλαιο θανάτου στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο 44χρονος Βαγγέλης Ζαμπούνης φοβόταν για τη ζωή του. Είχαν αποπειραθεί άλλωστε να τον εκτελέσουν και το 2018 στον Πειραιά, αφού οι ένοπλοι τότε τον είχαν πυροβολήσει τρεις φορές, με αποτέλεσμα να νοσηλευθεί σοβαρά. Όμως, αυτή τη φορά οι δράστες είχαν ένα καλύτερα οργανωμένο σχέδιο. Τον παρακολουθούσαν αρκετά και ήξεραν κάθε κίνησή του, όπως αναφέρουν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. στο Newsbomb.gr.

Ήταν οπλισμένος ο Ζαμπούνης

Από τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. διαπιστώθηκε ότι στο αυτοκίνητό του ο 44χρονος έφερε ένα Glock των 9 χιλιοστών ενώ στο πορτ μπαγκάζ είχε ένα Καλάσνικοφ με γεμιστήρες και άγνωστο αριθμό φυσιγγίων.

Τα κλιμάκια του τμήματος Ανθρωποκτονιών και Εκβιαστών από τα ξημερώματα της Κυριακής βρέθηκαν στο σημείο της αιματηρής επίθεσης και «σάρωσαν» την ευρύτερη περιοχή για να εντοπίσουν βιντεοληπτικό υλικό.

Μάλιστα, έλεγξαν τις κάμερες γύρω από το βενζινάδικο που έγινε η εκτέλεση, στη συμβολή των οδών Φρατζή και Ηλία Ηλιού όχι μόνο από τη στιγμή της δολοφονίας εκτέλεση αλλά και υλικό των προηγούμενων ημερών. Εκτιμάται ότι οι εκτελεστές είχαν «προβάρει» την επίθεση τα προηγούμενα 24ωρα.

«Σκληρό» πρόσωπο της νύχτας ο 44χρονος

Ο 44χρονος Βαγγέλης Ζαμπούνης που έπεσε νεκρός από τα πυρά Καλάσνικοφ στον Νέο Κόσμο ήταν ένα από τα πιο σκληρά άτομα στον χώρο της νύχτας.

Ήταν ο αρχηγός των δυτικών και των νοτίων προαστίων. Έλεγχε επιχειρήσεις, επέβαλλε τον νόμο της νύχτας. Ήταν ο «εκτελεστής» για τους ανθρώπους της νύχτας. Η πλειοψηφία τον έτρεμε κάποιοι ήθελαν να τον βγάλουν από τη μέση και τα κατάφεραν.

Η εκτελεση του Βαγγέλη Ζαμπούνη είναι ένα από τα πιο ακριβά συμβόλαια θανάτου στη χώρα μας μετά την εκτέλεση Στεφανάκου. Οι εχθροί του είχαν προσπαθήσει να τον σκοτώσουν ξανά το 2018 στον Πειραιά, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Πριν ένα χρόνο έστηναν ξανά την εκτέλεση του, λίγο μετά τη δολοφονία του στενού συνεργάτη του «Θείου Τζο». Οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει ένα όχημα - οπλοστάσιο στη συμβολή των οδών Φανοσθένους και Φρειδερίκου Σμιθ στον Νέο Κόσμο.

Προετοίμαζαν το χτύπημα αλλά δεν πρόλαβαν. Τότε είχε πάρει ακόμα πιο αυστηρά μέτρα προστασίας. Η εντολή όμως ήταν ξεκάθαρη: «Τον θέλω νεκρό». Για τη δολοφονία αυτή χρειάστηκαν 4 εκτελεστές ώστε να είναι σίγουρος ο ηθικός αυτουργός ότι ο Βαγγέλης Ζαμπούνης θα πέσει νεκρός

Σχετικές ειδήσεις