ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Μεσολόγγι: Εντοπίστηκε φυσίγγιο κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρός ο Μπάμπης

Μεσολόγγι: Εντοπίστηκε φυσίγγιο κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρός ο Μπάμπης
Newsbomb.gr / Χάρης Γκίκας

Οι έρευνες συνεχίζονται στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρός ο Μπάμπης, στο Μεσολόγγι.

Το απόγευμα της Τρίτης βρέθηκε φυσίγγιο από κυνηγετικό όπλο κοντά στο σημείο που εντοπίστηκε νεκρός ο Μπάμπης στο Μεσολόγγι, όμως μεταδόθηκε από την ΕΡΤ.

Το φυσίγγιο είναι για αγριογούρουνα, παρόμοιο δηλαδή με αυτό που ο δράστης πυροβόλησε το θύμα, και βρέθηκε σήμερα το πρωί, σε μικρή απόσταση από το σημείο που εντοπίστηκε νεκρός.

Το σημαντικό εύρημα αυτό, όπως και οι δύο καραμπίνες του κρεοπώλη θα μεταφερθούν στην Αθήνα για βαλλιστική εξέταση, για να διαπιστωθεί αν το φυσίγγιο έχει σχέση με την δολοφονία του νεαρού κυνηγού.

Οι ερευνητές της αστυνομίας, δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο ο δράστης να χρησιμοποίησε την καραμπίνα του νεαρού για να τον τραυματίσει θανάσιμα και στη συνέχεια να την πέταξε.

Επίσης, ξανά στον ανακριτή αναμένεται να οδηγηθεί ο 50χρονος κρεοπώλης, ο οποίος έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος κατηγορούμενος για το θάνατο του 31χρονου Μπάμπη Κούτσικου.

Σημειώνεται ότι ο 50χρονος δεν έχει μεταφερθεί σε κάποιο σωφρονιστικό κατάστημα, αλλά κρατείται σε αστυνομικό τμήμα, από όπου πρόκειται να οδηγηθεί εκ νέου στον ανακριτή Μεσολογγίου.

Πώς πυροβολήθηκε ο Μπάμπης Κούτσικος;

Τις τελευταίες ώρες ξετυλίγεται το κουβάρι της δολοφονίας του Μπάμπη Κούτσικου, καθώς η νέα ιατροδικαστική έρευνα έφερε νέα στοιχεία για τα όσα συνέβησαν στους βάλτους του Μεσολογγίου την 4η Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr η σορός του Μπάμπη Κούτσικου είναι χτυπημένη από μπροστά και στα πλευρά. Έτσι, οι εκτιμήσεις των ειδικών αναφέρουν πως πιθανότατα οι δυο άνδρες να λογομάχησαν για κάτι που ίσως βρήκαν (;) με αποτέλεσμα ο 50χρονος να τραβήξει τη σκανδάλη, σκοτώνοντας τον 31χρονο.

Δεν αποκλείεται ο Μπάμπης να κρυβόταν από τον διώκτη του και να επέλεξε στο συγκεκριμένο σημείο όπου εντοπίστηκε νεκρός, καθώς φαίνεται πως βλήθηκε το σώμα του από ψηλά.

Την ίδια ώρα οι Αρχές αναζητούν τόσο την καραμπίνα του Μπάμπη όσο και του κρεοπώλη και είναι πάρα πολύ πιθανό η ακτίνα των ερευνών να ανοίξει περισσότερο και να μην περιοριστεί στο σημείο όπου εντοπίστηκε η σορός του 31χρονου.

Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας

Ο Κώστας Δημόπουλος, δικηγόρος της οικογένειας του Μπάμπη Κούτσικου μίλησε στο Mega για τις εξελίξεις που έχει πάρει το τραγικό αυτό γεγονός.

«Είναι μία μέρα δύσκολη να μιλήσουμε για την ουσία της υπόθεσης όταν η μητέρα και οι αδελφές θρηνούν για ένα νέο άνθρωπο. Αναμένουμε την ιατροδικαστική έκθεση, η οποία είναι θέμα ωρών, να πραγματοποιηθεί. Πρόκειται για μία άνανδρη εν ψυχρώ επίθεση. Θέλω να πιστεύω πως όταν θα κληθεί για συμπληρωματική κατάθεση, θα δώσει κάτι παραπάνω στις Αρχές. Περιμένουμε με αγωνία να δούμε τη θέση του. Συνεχιζω να πιστεύω πως υπάρχουν κα άλλα άτομα».

Ούτε ο καλύτερος ανακριτής της ΕΛΑΣ δεν κατάφερε να «σπάσει» τον κρεοπώλη

Αίσθηση προκαλεί η πληροφορία ότι με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας ο καλύτερος ανακριτής από τα εγκληματολογικά της Ελληνικής Αστυνομίας, ο πιο έμπειρος και πιο πεπειραμένος στην Ελλάδα, ανέλαβε την ανάκριση, έτσι ώστε μετά από τα καινούργια δεδομένα να «σπάσει» ο 50χρονος επιτέλους και να μιλήσει για τη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι.

«Ενώ οι κανονικές ανακρίσεις φθάνουν ακόμα και τις οκτώ ώρες μέχρι να “σπάσει” κάποιος, ο ανακριτής βγήκε σε 45 λεπτά και είπε “παιδιά ξεχάστε το. Δεν πρόκειται να πει τίποτα» τόνισε ο αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας στην ΕΡΤ. Δόθηκε δε η εξήγηση ότι ο κατηγορούμενος είναι ένας ιδιαίτερος χαρακτήρας, ο οποίος έχει φτιάξει ένα παραμύθι, το έχει κολλήσει μες στο μυαλό του και συνέχεια με τον λόγο του είναι αρνητικός στα πάντα.

Παράλληλα, ο κ. Μπαλάσκας έκανε γνωστό ότι εξετάζονται μάρτυρες, οι οποίοι θα κληθούν πάλι για κατάθεση, ενώ υπάρχουν και κάποια στοιχεία με αντιφάσεις ενός 36χρονου, τα οποία ενδέχεται να ρίξουν περισσότερο “φως” στην υπόθεση.

Σχετικές ειδήσεις