ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Μαγνησία: 6 εγκλήματα που παραμένουν άλυτα - Από την Γερμανίδα τουρίστρια στη δολοφονία των 5 ευρώ

Μαγνησία: 6 εγκλήματα που παραμένουν άλυτα - Από την Γερμανίδα τουρίστρια στη δολοφονία των 5 ευρώ

Σε... πονοκέφαλο για την Ελληνική Αστυνομία έχουν μετατραπεί έξι δολοφονίες στην Μαγνησία

Τον περασμένο Ιούλιο «σείστηκε» ο Βόλος και ολόκληρη η Μαγνησία όταν αποκαλύφτηκε πως ο αιφνίδιος θάνατος μίας 59χρονης Γερμανίδας που διέμενε μόνιμα στη Μηλίνα, ήταν τελικά ανθρωποκτονία.

Μία υπόθεση που θυμίζει πλοκή αστυνομικού μυθιστορήματος, με τις έρευνες των αστυνομικών αρχών οκτώ μήνες μετά να συνεχίζονται, ωστόσο σύμφωνα με πηγές πρόκειται για μια υπόθεση που αποτελεί γρίφο και παραμένει ανεξιχνίαστη.

Δεν είναι όμως η μοναδική ανεξιχνίαστη δολοφονία που απασχολεί τις τοπικές αστυνομικές αρχές.

Εξι υποθέσεις εγκληματικών ενεργειών που συγκλόνισαν την τοπική κοινωνία αλλά και το πανελλήνιο τα τελευταία χρόνια παραμένουν «ορφανές». Ανεξιχνίαστα συντηρούν ένα πέπλο μυστηρίου με το δολοφόνο ή τους δολοφόνους να παραμένουν ατιμώρητοι.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ανέτρεξε στις υποθέσεις αυτές, που θα μπορούσαν κάλλιστα κάποια στιγμή να αποτελέσουν το σενάριο ταινιών αστυνομικού περιεχομένου. Οι αρχές σε αυτές τις περιπτώσεις λένε πως «τέλειο έγκλημα δεν υπάρχει» και συνεχίζουν αθόρυβα τις έρευνες, διασταυρώνουν στοιχεία που φτάνουν στα γραφεία τους, επανεξετάζουν καταθέσεις και μαρτυρίες που μπορεί να «ξετυλίξουν» σκοτεινές πτυχές, εκτιμώντας πως αργά ή γρήγορα θα φτάσουν στα ίχνη των δραστών.

2023: Ο πισώπλατος πυροβολισμός της 59χρονης Γερμανίδας

Η 59χρονη Γερμανίδα βρέθηκε νεκρή στις 24 Ιουλίου από τον σύζυγό της, στην αυλή του σπιτιού που διατηρούσε η οικογένεια στην περιοχή. Φορούσε μαγιό, από πάνω ποδιά μαγειρέματος και παντόφλες, ενώ η σορός της βρέθηκε στο τσιμέντο της αυλής και κοντά στην αυλόπορτα. Αρχικά θεωρήθηκε ότι ο θάνατός της ήταν αιφνίδιος, ωστόσο κατά την ιατροδικαστική εξέταση που έγινε 11 ημέρες μετά, διαπιστώθηκε ότι είχε δεχθεί σφαίρα στην πλάτη από μικρό όπλο, το βλήμα του οποίου δεν προκαλεί έντονη αιμορραγία.

Ο δολοφόνος φαίνεται πως είχε προσχεδιάσει τη φονική επίθεση, καθώς πλησίασε αθόρυβα και σκυμμένος την άτυχη γυναίκα από πίσω και την πυροβόλησε με φορά από κάτω προς τα πάνω, στην πλάτη.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, η Eισαγγελία Βόλου διέταξε προκαταρκτική έρευνα. Στο επίκεντρο της έρευνας των έμπειρων αξιωματικών έχει μπει από την πρώτη στιγμή το στενό περιβάλλον της 59χρονης, με τον σύζυγό της να καταθέτει ξανά και ξανά.

Εκτοτε έχουν γίνει πολλές έρευνες στην περιοχή για να εντοπιστεί στο όπλο των 22 χιλιοστών, με το οποίο σκότωσαν την 59χρονη, ωστόσο δεν έχει βρεθεί τίποτα. Σημειώνεται ότι στο σπίτι του ζευγαριού δεν βρέθηκε κανένα ίχνος παραβίασης.

Ενα από τα κύρια ερωτήματα που τέθηκαν στον 62χρονο σύζυγο της 59χρονης ήταν γιατί ο ίδιος ενημέρωσε την αστυνομία 5 ώρες σχεδόν μετά τον θάνατο της άτυχης γυναίκας. Σύμφωνα με όσα υποστήριξε, ο ίδιος βρισκόταν στο εσωτερικό του σπιτιού μαζί με έναν τεχνικό που πραγματοποιούσε εργασίες. Όταν έφυγε, ο ίδιος ανέφερε ότι έπεσε για ύπνο και όταν ξύπνησε, βρήκε την γυναίκα του νεκρή στην αυλή.

Κατάθεση έδωσε και μια από τις κόρες της 59χρονης, ενώ εκτός από την οικογένεια, εξετάστηκαν παράλληλα φίλοι και γείτονες του ζευγαριού. Μέχρι σήμερα οκτώ μήνες μετά η δολοφονία παραμένει ανεξιχνίαστη, με τις αρχές ωστόσο να κρατούν ανοιχτό τον φάκελο μελετώντας διάφορα στοιχεία.

2012: Νεκρή 81χρονη στον Αγ. Λαυρέντιο

Μία 81χρονη στις 28 Μαΐου του 2012, βρίσκεται νεκρή, πεσμένη μπρούμυτα στο χολ του σπιτιού της στον Αγ. Λαυρέντιο. Το πτώμα της εντοπίζει μια γειτόνισσά της. Είχε να τη δει μέρες και ανησύχησε. Το σπίτι δεν ήταν παραβιασμένο. Ίχνη παραβίασης δεν εντοπίστηκαν σε κανένα σημείο της οικίας της, παρά μόνο το υπνοδωμάτιο ήταν άνω – κάτω, γεγονός που σημαίνει πως κάποιος ή κάποιοι έψαξαν το σπίτι. Η άτυχη ηλικιωμένη βρέθηκε νεκρή με τα ρούχα της. Μέχρι σήμερα η υπόθεση παραμένει ανοιχτή, ως προς το ποιος ή ποιοι σκότωσαν την 81χρονη.

2012: Φριχτός θάνατος για 5 ευρώ!

Οι κάτοικοι της Ανάβρας ξυπνούν μέσα σε εφιάλτη. Μία συγχωριανή τους βρίσκεται νεκρή μέσα στο σπίτι της. Αγνωστος ή άγνωστοι εισέβαλαν στο σπίτι της και αφού άρπαξαν από το πορτοφόλι της 5 ευρώ τη σκότωσαν!

Η 84χρονη το προηγούμενο βράδυ γιόρτασε μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια της τα γενέθλια του ενός εγγονού της, στο σπίτι του γιου της, ο οποίος διέμενε ακριβώς από πάνω. Μετά τη γιορτή κατέβηκε στο ισόγειο όπου έμενε μόνη της.

Κανείς δεν άκουσε και δεν κατάλαβε τίποτα. Το πρωί εντοπίστηκε η ηλικιωμένη γιαγιά νεκρή στο κρεβάτι της, χτυπημένη στο πρόσωπο. Στο σώμα της υπήρχαν ίχνη πάλης, ενώ σύμφωνα με τον ιατροδικαστή της έκλεισαν τη μύτη και το στόμα με μαξιλάρι και πέθανε από ασφυξία.

Ολο το σπίτι ήταν άνω – κάτω. Πιθανολογείται πως η άτυχη γυναίκα ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τους φονιάδες της. Οι δράστες δεν εντοπίστηκαν για να «πληρώσουν» για το έγκλημά τους.

2005: Ο ανεξιχνίαστος θάνατος λογιστή

Τον Μάιο του 2005, το πτώμα του 42χρονου λογιστή από τον Αλμυρό Βαγγέλη Κλησάρη ανασύρεται από την θαλάσσια περιοχή της Ν. Αγχιάλου.

Το πόρισμα της ιατροδικαστικής έρευνας και το υλικό της προανακριτικής διαδικασίας απέδωσαν σε δολοφονία το θάνατο του 42χρονου.

Ο εισαγγελέας ασκεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Η κύρια ανάκριση που ξεκινά μετά την παραπομπή του ογκώδη φακέλου της υπόθεσης στον Ανακριτή, θα συνεχίζει να αναζητά συγκεκριμένα στοιχεία που μπορούν να οδηγήσουν στα ίχνη του δράστη της δολοφονίας. Μέχρι σήμερα η υπόθεση παραμένει στο σκοτάδι, ως ανεξιχνίαστη.

2004: Με κίνητρο τη ληστεία την «έστειλαν» στον θάνατο

Ο φόνος της Ασημίνας Παππά, ηλικίας 87 χρόνων, παραμονές Χριστουγέννων του 2004 συντάραξε τον Αλμυρό και το πανελλήνιο. Η άτυχη γυναίκα έμενε μόνη της στο σπίτι.

Είχε μέρες να δώσει σημεία ζωής και οι συγγενείς της ανησύχησαν.

Παρουσία αστυνομικών ανοίγεται το σπίτι και όλοι βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα μακάβριο θέαμα. Η ηλικιωμένη γυναίκα εντοπίζεται νεκρή στην κουζίνα του σπιτιού της.

Τα ιατροδικαστικά ευρήματα προσδιορίζουν το θάνατο από ασφυξία. Το πτώμα φέρει γρατζουνιές στο χέρι και στο μάγουλο και πολλά ασφυκτικά σημάδια με ένταση. Ο θάνατος της άτυχης γυναίκας ήταν μαρτυρικός.

Για την υπόθεση προσήχθησαν ως ύποπτοι δύο άτομα, αλλά δεν προκύπτει ανάμειξή τους στο έγκλημα. Από τότε μέχρι σήμερα οι συγγενείς της 87χρονης δεν γνωρίζουν ποιος ή ποιοι «έστειλαν» στον θάνατο την ηλικιωμένη γυναίκα.

2001: Παραμένει ο γρίφος της εξαφάνισης αυτοκινητιστή

Τον Ιούλιο του 2002 ανοίγει ο φάκελος της υπόθεσης του Μάκη Στεργιούλα, αυτοκινητιστή από τον Βόλο, ο οποίος έδωσε για τελευταία φορά σημεία ζωής τον Απρίλιο του 2001. Η ανεύρεση του ταξί του που είχε πέσει στη θάλασσα, στη δεύτερη προβλήτα στον εμπορικό λιμένα Βόλου ανοίγει εκ νέου την υπόθεση- γρίφο μέχρι σήμερα.

Ενάμιση χρόνο μετά την εξαφάνισή του μια κατάθεση στο πλαίσιο της νέας προανάκρισης έρχεται να ενισχύσει τους φόβους της οικογένειάς του για δολοφονία. Σύμφωνα με την κατάθεση, το βράδυ της 1ης Απριλίου 2001, ο 32χρονος ταξιτζής εισήλθε στην προβλήτα με ένα ακόμη άτομο μέσα στο αυτοκίνητο.

Το πόρισμα των πραγματογνωμόνων που παραδίδεται στο Κεντρικό Λιμεναρχείο, «φωτίζει» ακόμη περισσότερο με στοιχεία την υπόθεση. Το ταξί εντοπίστηκε στο βυθό με δεμένο χειρόφρενο, κλειστό διακόπτη μηχανής και σε νεκρό σημείο το μοχλό ταχυτήτων.

Εχουν περάσει 22 χρόνια και όμως οι διωκτικές αρχές δεν έχουν καταλήξει σε συγκεκριμένο πόρισμα για τις συνθήκες θανάτου του αυτοκινητιστή, με την οικογένεια ακόμη να επιμένει ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.