ΕΛΛΑΔΑ

Πήλιο: Τα σενάρια που εξετάζονται στην υπόθεση – θρίλερ με τη νεκρή Γερμανίδα

Πήλιο: Τα σενάρια που εξετάζονται στην υπόθεση – θρίλερ με τη νεκρή Γερμανίδα

Διαστάσεις θρίλερ λαμβάνει ο θάνατος μίας Γερμανίδας τουρίστριας στο Πήλιο. Αρχικά, ο θάνατός της αποδόθηκε σε παθολογικά αίτια, όταν όμως εξετάστηκε από ιατροδικαστή φάνηκε να είχε δεχτεί σφαίρα πισώπλατα.

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία στο Νότιο Πήλιο με τον θάνατο της 59χρονης Γερμανίδα, μετά την ανατροπή στην υπόθεση. Μετά τη διενέργεια της νεκροψίας – νεκροτομής στις 26 Ιουλίου διαπιστώθηκε ότι έφερε διαμπερές τραύμα στην καρδιά και στον αριστερό πνεύμονα, το οποίο προκλήθηκε από σφαίρα μικρού διαμετρήματος.

Οι Αρχές ερευνούν την υπόθεση και εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα. Πέρα από εκείνο της δολοφονίας, εξετάζεται το ενδεχόμενο να έπεσε νεκρή γυναίκα από αδέσποτη σφαίρα.

Μέχρι στιγμής, μετά και από έρευνες που έγιναν, το όπλο από το οποίο βγήκε η μοιραία σφαίρα που καρφώθηκε στην άτυχη γυναίκα δεν έχει εντοπιστεί.

Ο 62χρονος σύζυγός της, ο οποίος εντόπισε νεκρή στην αυλή του σπιτιού τους εξετάστηκε από τους αστυνομικούς, χωρίς προς το παρόν να εντοπίζεται κάτι επιβαρυντικό σε βάρος του.

«Κοιμόμουν. Κάνω κάτι μαστορέματα στο σπίτι. Ήμουν κουρασμένος και είχα πέσει για ύπνο από το μεσημέρι όπως συνήθιζα τις τελευταίες ημέρες. Όταν ξύπνησα αργά το απόγευμα φώναζα τη Σ… Δεν απαντούσε. Βγήκα στην αυλή και την βρήκα πεσμένη στο έδαφος. Προσπάθησα να τη συνεφέρω αλλά δεν ανταποκρινόταν. Κάλεσα βοήθεια και με ασθενοφόρο πήγαμε στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής, όπου μου είπαν ότι είχε πεθάνει», φέρεται να είπε ο 62χρονος στους αστυνομικούς, μετά το πόρισμα της ιατροδικαστού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι ήταν σχεδόν χωρισμένο, αλλά είχαν επιλέξει να διαμένουν μαζί, χωρίς να υπάρχουν προβλήματα μεταξύ τους. Παράλληλα, όπως προκύπτει από τις πρώτες έρευνες της ΕΛΑΣ το ζευγάρι δεν είχε αντιπαραθέσεις με κανέναν από την περιοχή.

Σύμφωνα με την εξέταση που πραγματοποίησε η ιατροδικαστής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας της Λάρισας, Χρυσαυγή Κούση, «κατά την ιατροδικαστική εξέταση της θανούσης διαπιστώθηκε ότι αυτή φέρει τραύμα ως επί πύλης εισόδου βλήματος στην αριστερή οπίσθια θωρακική επιφάνεια, με φορά από πίσω προς τα εμπρός και με ανωφερή πορεία. Η πορεία του βλήματος διαπερνά το 9-10 μεσοπλεύριο διάστημα, τον κάτω λοβό του αριστερού πνεύμονα, το περικάρδιο, το οπίσθιο τοίχωμα της αριστερής κοιλίας της καρδιάς, το πρόσθιο τοίχωμα της αριστερής κοιλίας της καρδιάς – (διαμπερές τραύμα καρδιάς), το δεύτερο– τρίτο μεσοπλεύριο διάστημα, τα μαλακά μόρια άνωθεν του αριστερού μαστού, χωρίς πύλη εξόδου».

Σχετικές ειδήσεις