ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Βίντεο ντοκουμέντο: Η προσπάθεια των βομβιστών να ανατινάξουν κάβα στην Καλλιθέα

Βίντεο ντοκουμέντο: Η προσπάθεια των βομβιστών να ανατινάξουν κάβα στην Καλλιθέα

Στο βίντεο φαίνεται η ανεπιτυχής προσπάθεια ατόμου να ανατινάξει κάβα ως απάντηση στο χτύπημα που έγινε σε βενζινάδικο

Χειροπέδες σε τέσσερα άτομα πέρασαν αστυνομικοί από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών, που συνδέονται με την έκρηξη δίπλα σε πρατήριο υγρών καυσίμων στον Πειραιά στις 8 Μαρτίου 2024 και την έκρηξη σε κάβα στην Καλλιθέα στις 12 Μαρτίου 2024.

Δύο υπήκοοι Αλβανίας κρύβονται πίσω από την έκρηξη στον Πειραιά, οι οποίοι προσήχθησαν σε επιχείρηση στην Καλλιθέα, ενώ ταυτοποιήθηκαν και προσήχθησαν και δύο ακόμη άτομα για την έκρηξη στην κάβα ποτών στην Καλλιθέα.

Όλοι οι συλληφθέντες κατηγορούνται για - κατά περίπτωση - αντίσταση, παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών και για καταδικαστικές αποφάσεις.

Στο πλαίσιο των ερευνών συνελήφθη ακόμη ένα άτομο για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, ενώ όλοι οδηγούνται στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Ωστόσο ένα βίντεο ντοκουμέντο δείχνει πως βομβιστής προσπάθησε ανεπιτυχώς να ανατινάξει την κάβα τον περασμένο Μάρτιο.

Δείτε το video:

Έκρηξη βόμβας στον Πειραιά

Να σημειωθεί ότι τα ξημερώματα της Παρασκευής 8 Μαρτίου στον Πειραιά σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη βόμβας, σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης, δίπλα από πρατήριο υγρών καυσίμων.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη περίπου στις 03:25 τα ξημερώματα σε υπαίθριο χώρο επί της Οδού Ομηρίδου Σκυλίτση, δίπλα από βενζινάδικο. Η βόμβα είχε τοποθετηθεί σε έναν μαντρότοιχο που υπάρχει και χωρίζει το βενζινάδικο με το οικόπεδο που σταθμεύουν οχήματα. Ήταν τόσο σφοδρό το μέγεθος της έντασης του χτυπήματος, που στο σημείο δημιουργήθηκε κρατήρας, ενώ δημιουργήθηκε και μια τρύπα στον μαντρότοιχο.

Την ώρα που σημειώθηκε η έκρηξη το πρατήριο υγρών καυσίμων ήταν ανοιχτό και είχε μέσα υπαλλήλους, ενώ καταγράφηκαν υλικές ζημιές στα σπίτια και στα σταθμευμένα αυτοκίνητα πλησίον του βενζινάδικου.

Στην Εισαγγελία Πειραιά οι δύο βομβιστές του βενζινάδικου

Νωρίτερα, το κατώφλι της εισαγγελίας Πειραιά πέρασαν οι δύο βομβιστές του βενζινάδικου που συνελήφθησαν από το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών.

Δύο υπήκοοι Αλβανίας κρύβονται πίσω από την έκρηξη στον Πειραιά δίπλα σε πρατήριο υγρών καυσίμων στις 8 Μαρτίου 2024, που προσήχθησαν σε αστυνομική επιχείρηση στην Καλλιθέα, ενώ ταυτοποιήθηκαν και προσήχθησαν δύο ακόμη άτομα για την έκρηξη σε κάβα ποτών στην Καλλιθέα στις 12 Μαρτίου 2024.

Οι συλληφθέντες για την έκρηξη σε κάβα ποτών στην Καλλιθέα αναμένεται να οδηγηθούν στην Ευελπίδων.

Σχετικές ειδήσεις