ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Θύμα εκβιαστών γνωστός επιχειρηματίας

Θύμα εκβιαστών γνωστός επιχειρηματίας

-Στο κόλπο υπάλληλοι του ΣΔΟΕ, του υπουργείου Οικονομικών και της Τράπεζας της Ελλάδος

-Ζητούσαν 60.000 ευρώ για να μην του επιβληθούν υψηλά πρόστιμα

-Πώς στήθηκε η κομπίνα

-Οι διαπραγματεύσεις με τον επιχειρηματία και οι συλλήψεις

Θύμα αδίστακτων εκβιαστών φαίνεται πως έπεσε γνωστός επιχειρηματίας, ο οποίος διατηρεί οικοδομική εταιρεία στον Πειραιά. Πίσω από την υπόθεση βρίσκονται, τόσο υπάλληλοι του ΣΔΟΕ, όσο και του υπουργείου Οικονομικών και της Τράπεζας της Ελλάδος.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες, οι οποίοι συνελήφθησαν τη Δευτέρα (10/11/2014) σε διάφορες περιοχές της Αττικής, ζητούσαν από τον επιχειρηματία, το ποσό των 60.000 ευρώ, προκειμένου να «κλείσουν» έλεγχο στην επιχείρησή του και να μην του επιβληθούν υψηλά πρόστιμα.

Ωστόσο, έπειτα από καταγγελία του επιχειρηματία στην Αστυνομία, η υπόθεση «έκλεισε» με τις συλλήψεις των εκβιαστών.

Συγκεκριμένα, στην υπόθεση εμπλέκονται μία 68χρονη λογίστρια, ο 74χρονος σύζυγό της, συνταξιούχος υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών, ο 43χρονος γιο της, υπάλληλος της Τράπεζας της Ελλάδος, δύο υπάλληλοι του ΣΔΟΕ (52χρονη και 44χρονο), καθώς και ένας 54χρονος υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών.

Πώς στήθηκε η μεγάλη κομπίνα

Σύμφωνα με την καταγγελία του επιχειρηματία, οι δύο υπάλληλοι του ΣΔΟΕ απαιτούσαν εκβιαστικά, μέσω της 68χρονης λογίστριάς του, μεγάλο χρηματικό ποσό, προκειμένου να μην του επιβληθούν υψηλά πρόστιμα.

Σε συνάντηση στο γραφείο της λογίστριας, παρουσία του συζύγου και του γιου της, «μεταφέρθηκε» στον επιχειρηματία η παράνομη απαίτηση των υπαλλήλων του ΣΔΟΕ για καταβολή χρηματικού ποσού, το οποίο τις επόμενες ημέρες συγκεκριμενοποιήθηκε στις 60.000 ευρώ και μετά από διαπραγματεύσεις, μέσω της λογίστριας, διαμορφώθηκε τελικά στις 50.000 ευρώ.

Σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, το πρωί της Δευτέρας, σε περιοχή της Αττικής, συνελήφθη αρχικά ο 43χρονος γιος της λογίστριας, ο οποίος παρέλαβε από τον καταγγέλλοντα, σε προκαθορισμένη συνάντηση, το προσημειωμένο ποσό των 50.000 ευρώ.

Στη συνέχεια, οι άνδρες της Αστυνομίας συνέλαβαν τη λογίστρια και το σύζυγός της και τους τρεις υπόλοιπους εμπλεκόμενους, τον υπάλληλο του υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος ήταν ο ενδιάμεσος παραλήπτης του χρηματικού ποσού και τους δύο υπαλλήλους του ΣΔΟΕ, οι οποίοι ήταν οι τελικοί αποδέκτες των χρημάτων.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται σήμερα, Τρίτη (11/11/2014) στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, καθ’ όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210 – 8779700 της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων.

Σχετικές ειδήσεις