ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Πρώην αστυνομικός της Δίωξης Βόλου διακινούσε ναρκωτικά

Πρώην αστυνομικός της Δίωξης Βόλου διακινούσε ναρκωτικά

Άνδρες από τα Τμήματα Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας και Βόλου εξάρθρωσαν εγκληματική οργάνωση η οποία αποτελείτο από τουλάχιστον έξι άτομα και δραστηριοποιούνταν στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν συνολικά τρεις Έλληνες, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, από τους οποίους ο ένας ήταν το αρχηγικό στέλεχος, ενώ οι υπόλοιποι δύο είχαν περιφερειακό ρόλο. Επιπλέον, αναζητούνται ακόμη τρία άγνωστα μέχρι στιγμής μέλη της οργάνωσης. Μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκεται και απόστρατος αρχιφύλακας της Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου που είχε συλληφθεί τον Ιανουάριο του 2013 για πώληση ναρκωτικών και ήταν αποφυλακισμένος με περιοριστικούς όρους.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, της παράνομης οπλοκατοχής και της παράβασης του νόμου περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν 46χρονο, απόστρατο Αστυνομικό, που βρισκόταν εκτός φυλακής με περιοριστικούς όρους και δύο ακόμη άτομα, έναν 57χρονο και μία 35χρονη.

Αναλυτικότερα, ο 46χρονος ως ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης, κατηύθυνε τα υπόλοιπα πέντε μέλη που είχαν περιφερειακό ρόλο, σχετικά με τη δράση τους που αφορούσε αγοραπωλησίες και μεταφορές ναρκωτικών ουσιών.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (19/12/2014) στο Βόλο, συνελήφθησαν ο 46χρονος πρώην αρχιφύλακας και τα άλλα δύο μέλη της οργάνωσης, ενώ κατασχέθηκε διαδοχικά συνολική ποσότητα ηρωίνης, βάρους 42,6 γραμμαρίων.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθη και ένας ανήλικος 16 ετών που δεν ανήκει στην οργάνωση, για παράβαση του Νόμου περί Ναρκωτικών.

Στο πλαίσιο των νομότυπων ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων μελών της οργάνωσης, αλλά και από την κατοχή τους κατασχέθηκαν συνολικά 45,9 γραμμάρια ηρωίνης, 38 ναρκωτικά χάπια, πέντε γραμμάρια κάνναβης, το χρηματικό ποσό των 57.737,95 ευρώ, ένα πιστόλι με κενό γεμιστήρα, ένα δακρυγόνο, ένα κυνηγητικό όπλο (δίκαννο), δύο γκλοπ, ένα στιλέτο, 53 δυναμιτάκια διαφόρων τύπων, ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 46χρονου και 6 κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη των υπολοίπων μελών.

Σχετικές ειδήσεις