ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Εύβοια: Ληστές έκαψαν με σίδερο ηλικιωμένο άνδρα

Εύβοια: Ληστές έκαψαν με σίδερο ηλικιωμένο άνδρα

Στιγμές μεγάλης αγωνίας βίωσαν δύο ηλικιωμένοι στα Στύρα Ευβοίας, όταν τα ξημερώματα του Σαββάτου προς την Κυριακή 22/12, έπεσαν, μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, στα χέρια αδίστακτων ληστών, οι οποίοι έκαψαν με σίδερο και χτύπησαν τον άνδρα.

Το περιστατικό προκαλεί ερωτηματικά για το κατά πόσον σχετίζεται με τη συμμορία των «ληστών με το ηλεκτρικό σίδερο», η οποία έχει χτυπήσει ως τώρα χτυπήσει ήδη τρεις φορές στην Αττική. Πρόκειται για τις υποθέσεις εισβολής σε σπίτια στη Φιλοθέη, στους Θρακομακεδόνες και στη Βούλα, ενώ έχει σημειωθεί πρόσφατα (04/12) και αντίστοιχη επίθεση στην Πεύκη.

Οι ληστές στα Στύρα «χτύπησαν» ξημερώματα Κυριακής και όπως φαίνεται είχαν στήσει καρτέρι έξω από το σπίτι. Όταν ο ηλικιωμένος ένοικος του σπιτιού κατευθύνθηκε προς εξωτερικό χώρο του σπιτιού όπου βρίσκεται ένα μπάνιο, πέντε κουκουλοφόροι τον ακινητοποίησαν.

Ακολούθως , οι πέντε ληστές οδήγησαν διά της βίας τον άνδρα μέσα στο σπίτι και έδεσαν τον ίδιο και τη γυναίκα του.
Ωστόσο, ο τρόμος δεν τελείωσε εκεί για το ζευγάρι, καθώς πήραν ένα ηλεκτρικό σίδερο που υπήρχε στο σπίτι και έκαψαν τον ηλικιωμένο στο πρόσωπο, ζητώντας του επιτακτικά να τους αποκαλύψει αν υπάρχουν χρήματα στο σπίτι. Η βίαιη συμπεριφορά των ληστών ήταν τέτοιας έκτασης, ώστε ο άνδρας οδηγήθηκε στο νοσοκομείο Καρύστου με σπασμένα δύο πλευρά.

Το περιστατικό πάντως φέρεται να μην εκτιμήθηκε στις πραγματικές του διαστάσεις από το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, με αποτέλεσμα να διαταχθεί ΕΔΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το συμβάν εμφανίστηκε ως μια τυπική ληστεία. Μάλιστα, για την υπόθεση θα μεταβεί στην Εύβοια και κλιμάκιο των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ.

Σχετικές ειδήσεις