ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

«Μόδα» τα βασανιστήρια με ηλεκτρικό σίδερο από τους ληστές

«Μόδα» τα βασανιστήρια με ηλεκτρικό σίδερο από τους ληστές

«Η επίθεση των δύο κουκουλοφόρων ληστών στα Νέα Στύρα της Εύβοιας, οι οποίοι χτύπησαν άγρια και έκαψαν με ηλεκτρικό σίδερο στο πρόσωπο τον 78χρονο συνταξιούχο, ενώ έδεσαν και τη γυναίκα του, μας έχει προβληματίσει ιδιαίτερα.

Εξετάζουμε δύο ενδεχόμενα, ή να πρόκειται για μέλη της ίδιας συμμορίας Γεωργιανών με το σίδερο, που έχει εισβάλει σε τέσσερα σπίτια στην Αττική, ή για μιμητές τους...» Τα λόγια του αξιωματικού της ασφάλειας «δείχνουν» ποιος είναι ο φόβος των αστυνομικών.

Να γίνει δηλαδή «μόδα» στους ληστές που εισβάλουν στα σπίτια στην Αττική, αλλά και στην περιφέρεια, να βασανίζουν τα θύματα τους με ηλεκτρικό σίδερο, προκειμένου να τους αποκαλύψουν που έχουν κρυμμένα χρήματα και χρυσαφικά. Άλλωστε όπως λένε οι αστυνομικοί, όταν οι ληστές απειλούν με σίδερο είναι βέβαιο ότι τα θύματά τους θα κάνουν ό,τι τους πουν...

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί τέσσερις επιθέσεις με σίδερο στην Αττική. Πρόκειται για εισβολές ληστών σε σπίτια στη Φιλοθέη, στους Θρακομακεδόνες, στη Βούλα, ενώ πριν από περίπου 20 ημέρες στην Πεύκη, τέσσερις δράστες απείλησαν μία μητέρα μπροστά στην κόρη της και μία φίλη τους, ότι θα την κάψουν.


Αδίστακτοι ληστές έκαψαν με σίδερο 78χρονο στην Εύβοια

Για 45 ολόκληρα λεπτά δύο κουκουλοφόροι ληστές κράτησαν ομήρους έναν 78χρονο και τη σύζυγο του, μέσα στο σπίτι τους στα Νέα Στύρα της Ευβοίας. Τους έδεσαν χειροπόδαρα, τους χτύπησαν άγρια, ενώ έφθασαν στο σημείο να κάψουν στο πρόσωπο με ηλεκτρικό σίδερο τον συνταξιούχο, προκειμένου να τους αποκαλύψει που είναι κρυμμένα χρήματα και χρυσαφικά. Η νέα επίθεση έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής.

Οι αδίστακτοι ληστές, είχαν στήσει ενέδρα έξω από το σπίτι του ζευγαριού. Οι κακοποιοί αφού άρπαξαν 800 ευρώ και λίγα χρυσαφικά κλείδωσαν τα θύματα τους στο σπίτι και εξαφανίστηκαν. Η ηλικιωμένη γυναίκα, αφού κατάφερε να λυθεί, έκοψε στη συνέχεια τα σχοινιά του συζύγου της και κάλεσε σε βοήθεια.

Ο ηλικιωμένος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Καρύστου, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται, καθώς διαπιστώθηκε ότι από τα χτυπήματα των ληστών έχει κάταγμα σε δύο του πλευρά. Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διέταξε έρευνα καθώς οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος αντιμετώπισαν ένα τόσο σοβαρό περιστατικό σαν απλή κλοπή. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα μετατεθεί ένας αξιωματικός, ενώ την έρευνα της υπόθεσης ανέλαβε κλιμάκιο της ασφάλειας Αττικής.

Σχετικές ειδήσεις