ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Καρέ-καρέ οι στιγμές στα χέρια των ληστών με το σίδερο

Καρέ-καρέ οι στιγμές στα χέρια των ληστών με το σίδερο

Τον απόλυτο εφιάλτη έζησαν ιδιοκτήτρια ινστιτούτου αισθητικής, η 10χρονη κόρη της, αλλά και μία φίλη της μητέρας, όταν πέντε ληστές εισέβαλαν στο σπίτι της στην Πεύκη και τις κράτησαν ομήρους για μιάμιση ώρα!

Οι αδίστακτοι κακοποιοί χτύπησαν τη μητέρα, έδεσαν τα θύματά τους με ταινίες, ενώ στη συνέχεια απείλησαν την επιχειρηματία με ηλεκτρικό σίδερο προκειμένου να τους αποκαλύψει που έχει χρήματα και κοσμήματα. Η επίθεση των ληστών έγινε λίγο μετά τις 04:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης (04/12/2014). Πέντε κουκουλοφόροι ληστές, οι οποίοι μπήκαν από την εξώπορτα με κλειδί - πασπαρτού ή χρησιμοποιώντας αντίγραφο του κανονικού κλειδιού, (δεν υπάρχουν ίχνη παραβίασης), μπήκαν στο σπίτι.

Με την απειλή μαχαιριού ακινητοποίησαν τη μητέρα και την κόρη της, οι οποίες κοιμόνταν, καθώς και τη φίλη τους, η οποία βρισκόταν στο σαλόνι. Οι ληστές άρπαξαν ένα ηλεκτρικό σίδερο και απείλησαν την ιδιοκτήτρια του σπιτιού ότι θα την κάψουν. Στη συνέχεια αφού άρπαξαν χρήματα και χρυσαφικά έφυγαν ανενόχλητοι. Η ιδιοκτήτρια του ινστιτούτου αισθητικής είπε στους αστυνομικούς ότι οι κακοποιοί είναι αλλοδαποί, ενώ οι υποψίες των αστυνομικών στρέφονται σε μία Γεωργιανή οικιακή βοηθό την οποία η επιχειρηματίας κατήγγειλε τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι την είχε κλέψει, με αποτέλεσμα να την απολύσει.

«Ξαναχτύπησε» η συμμορία των Γεωργιανών με το σίδερο;

Οι αστυνομικοί με βάση τον τρόπο δράσης των ληστών στην Πεύκη, εξετάζουν το ενδεχόμενο να είναι η ίδια συμμορία Γεωργιανών που είχε βασανίσει με ηλεκτρικό σίδερο τρία θύματά της στην Αττική. Η πρώτη επίθεση της συμμορίας είχε γίνει τον περασμένο Φεβρουάριο. Τα μέλη της σπείρας είχαν εισβάλει στο σπίτι οικογένειας γνωστού δερματολόγου στη Φιλοθέη. Οι ληστές έδεσαν το γιατρό και τον κλείδωσαν σε ένα δωμάτιο, ενώ τη σύζυγό του μαζί με την οικιακή βοηθό σε ένα άλλο δωμάτιο. Αφού έδεσαν τα χέρια και τα πόδια της γυναίκας του γιατρού, τη χτύπησαν στο πρόσωπο και στη συνέχεια την έκαψαν με ηλεκτρικό σίδερο στην κοιλιά της, προκαλώντας της σοβαρά εγκαύματα. Οι βασανιστές σταμάτησαν μόνο όταν τους υπέδειξε ένα σημείο του σπιτιού όπου υπήρχαν χρήματα και κοσμήματα. Τον περασμένο Μάρτιο οι αστυνομικοί είχαν συλλάβει έναν 35χρονο Γεωργιανό, μέλος της επικίνδυνης σπείρας.

Στις 4 Ιουλίου του 2014, τέσσερις κουκουλοφόροι, εισέβαλαν σε σπίτι ζευγαριού δικηγόρων στους Θρακομακεδόνες, από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα. Έδεσαν το ζευγάρι και τα δύο ανήλικα παιδιά τους, τους φίμωσαν και έκαψαν τον δικηγόρο με το σίδερο, προκειμένου να τους αποκαλύψει τον κωδικό του χρηματοκιβωτίου που είχε στο σπίτι.

Τον Οκτώβριο οι αδίστακτοι ληστές είχαν εισβάλει στο σπίτι εμπόρου υγρών καυσίμων στη Βούλα. Είχαν δέσει τον ίδιο, τη σύντροφό του και τις δύο κόρες της. Βασάνισαν με σίδερο στο πρόσωπο και στα πλευρά τον έμπορο προκειμένου να τους πει τον κωδικό του χρηματοκιβωτίου. Στη συνέχεια άρπαξαν το χρηματοκιβώτιο, το φόρτωσαν στο αυτοκίνητο της οικογένειας και διέφυγαν με αυτό. Το κλεμμένο αυτοκίνητο βρέθηκε μερικές μέρες αργότερα στα Άνω Λιόσια.

Σχετικές ειδήσεις