ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Μάνα και γιος συνελήφθησαν για παράνομο στοιχηματισμό μέσω διαδικτύου

Μάνα και γιος συνελήφθησαν για παράνομο στοιχηματισμό μέσω διαδικτύου

Ιστοσελίδα παράνομου στοιχήματος είχαν στήσει μητέρα και γιος από την Θεσσαλονίκη, οι οποίοι συνελήφθησαν.

Είχαν προηγηθεί περισσότερες από σαράντα καταγγελίες χρηστών του διαδικτύου για το θέμα. Μετά από έρευνες, εντοπίστηκε προφίλ σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο προσέγγιζε άλλους χρήστες του εν λόγω δικτύου, πραγματοποιώντας ψευδείς υποσχέσεις για προγνωστικά παιχνιδιών και αγώνων, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αστυνομίας: «το συγκεκριμένο προφίλ υποσχόταν ότι διέθετε και προσέφερε έναντι χρηματικής αμοιβής, που θα αποδιδόταν με προπληρωμένες κάρτες, προγνωστικά σχετικά με την έκβαση πάσης φύσεως ατομικών ή ομαδικών παιχνιδιών, αλλά κυρίως για αγώνες ποδοσφαίρου, οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στο Δελτίο Στοιχημάτων του Ο.Π.Α.Π., είτε εκτός κουπονιού Ο.Π.Α.Π., λόγω δήθεν επαφών που είχε με ποδοσφαιρικούς παράγοντες».

Το συγκεκριμένο προφίλ διαδικτυακής εταιρίας στοιχηματισμού, ανήκε σε 48χρονη ημεδαπή. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε συο σπίτι της, διαπιστώθηκε ότι διαχειριστής του «προφίλ» ήταν ο 20χρονος γιος της 48χρονης, ενώ επίσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι.

Η ζημία των χρηστών του διαδικτύου εκτιμάται ότι ανέρχεται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Σχετικές ειδήσεις