ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Βαγγέλης Γιακουμάκης: Τρεις συλλήψεις για τα υβριστικά σχόλια στο διαδίκτυο

Βαγγέλης Γιακουμάκης: Τρεις συλλήψεις για τα υβριστικά σχόλια στο διαδίκτυο

Τα χυδαία μηνύματα τους σε blog μετά τον τραγικό θάνατο του 20χρονου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη προκάλεσαν φρίκη και οργή.

ΠΑΤΕΡΑΣ ΧΑΣΤΟΥΚΙΣΕ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΒΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ

Ακόμη και στον πατέρα του ενός από τους τρεις υβριστές του Βαγγέλη που εντόπισε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Όταν οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο σπίτι του 25χρονου φοιτητή πληροφορικής στην Αθήνα, ο πατέρας του δεν άντεξε μόλις έμαθε τι είχε κάνει και τον χαστούκισε.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα του είπε: «Τι έκανες ρε ξεφτιλισμένε, καθόλου ντροπή;» και ο γιος του απάντησε: «Έκανα μ.....».

Οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι είναι ένας 28χρονος φοιτητής στη Μυτιλήνη και ένας 50χρονος, ο οποίος έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης 10 ετών για βιασμό και ναρκωτικά, ενώ το τελευταίο διάστημα είχε γεμίσει με υβριστικά συνθήματα εναντίον της πρώην φίλης του τους τοίχους στη Θεσσαλονίκη. Όταν είδε τους αστυνομικούς πήδηξε από το παράθυρο και κατάφερε να γλιτώσει τη σύλληψη.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα ερευνήσουν τις επικοινωνίες των τριών δραστών για να διαπιστώσουν εάν γνώριζαν τον Βαγγέλη ή κάποιον από τους συμφοιτητές που σύμφωνα με το πόρισμα των ελεγκτών του υπουργείου, τον βασάνιζαν στη γαλακτοκομική σχολή Ιωαννίνων.

Οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει ένα ακόμη ηλεκτρονικό ίχνος σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και κάνουν έρευνα για να διαπιστώσουν εάν υπάρχει και τέταρτος υβριστής του Βαγγέλη, ή το ίχνος ανήκει σε έναν από τους τρεις κατηγορούμενους. Παράλληλα συνεχίζεται η έρευνα για να διαπιστωθεί ποιός ήταν ο διαχειριστής του blog που ανέβηκαν οι χυδαίες αναρτήσεις.

Σε βάρος των τριών δραστών σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας για δημόσια υποκίνηση βίας και μίσους μέσω διαδικτύου, από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, πρόκληση σε εκτέλεση πλημμελήματος ή κακουργήματος που τελείται από μίσος, μέσω διαδικτύου.

Σχετικές ειδήσεις