ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Βαγγέλης Γιακουμάκης: Εντοπίστηκαν οι υβριστές του αδικοχαμένου φοιτητή

Βαγγέλης Γιακουμάκης: Εντοπίστηκαν οι υβριστές του αδικοχαμένου φοιτητή

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος εντοπίστηκαν τρια άτομα που εξύβριζαν μέσα από blog τον αδικοχαμένο Βαγγέλη Γιακουμάκη - Έφοδος της αστυνομίας στα σπίτια των δραστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για:

-Έναν 28χρονο δοιτητή μεταπτυχιακού από τη Μυτιλίνη.

- Έναν 25χρονο φοιτητή από τα ΤΕΙ Πληροφορικής στην Αθήνα.

- Έναν 50χρονο άνεργο από τη Θεσαλονίκη ο οποίος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για βιασμό και έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης για επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Να σημειώσουμε ότι το αυτόφωρο έχει παρέλθει για τους δύο φοιτητές, ωστόσο ο άντρας από Θεσσαλονίκη αναζητείται επειδή εξύβρισε αστυνομικούς που τον αναζήτησαν.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες κατά την έφοδο της ΕΛ.ΑΣ. στο σπίτι του 25χρονου φοιτητή των ΤΕΙ Αθήνας, ήταν παρόντες και οι γονείς του. όταν ο πατέρας του άκουσε τις κατηγορίες κινήθηκε προς το μέρος του γιού του και τον χτύπησε στο πρόσωπο. Μετά το χαστούκι του πατέρα, ο νεαρός φέρεται να είπε: «Συγγνώμη έκανα βλακεία».

Τα ίχνη των τριών δραστών ταυτοποιήθηκαν από τη Δίωξη, ενώ ένα ακόμα ίχνος ερευνάται εάν ανήκει σε έναν από τους τρεις ή σε τέταρτο άτομο.

Το τέταρτο ίχνος εντοπίστηκε σε social media και γίνονται προσπάθειες να ταυτοποιηθεί.

Εναντίον των δραστών έχει σχηματιστεί δικογραφία με τα εξής
αδικήματα: δημόσια υποκίνηση βιας και μίσους μέσω διαδικτυου από κοινού και κατ εξακολούθηση και πρόκληση σε εκτέλεση πλημμελήματος ή κακουργήματος που τελείται από μίσος μέσω διαδικτύου.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει εξακριβωθεί αν οι υβριστές γνώριζαν τον Βαγγέλη Γιακουμάκη ή αν είχαν κάποια σχέση μαζί του.

Κατά τις εφόδους της ΕΛ.ΑΣ στα σπίτια τους έχουν κατασχεθεί υπολογιστές, ένα λάπτοπ και τρεις σκληροί δίσκοι.

Σχετικές ειδήσεις