ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Κιλκίς: Συνελήφθησαν μέλη οργάνωσης διακίνησης μεταναστών

Κιλκίς: Συνελήφθησαν μέλη οργάνωσης διακίνησης μεταναστών

Δύο μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσαν παράνομα μετανάστες προς χώρες του εξωτερικού από την Ελλάδα, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, με την επιχειρησιακή συνδρομή υπαλλήλων του Τμήματος Δίωξης του Τελωνείου Ευζώνων Κιλκίς και του Τμήματος Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε. Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας πρόκειται για δύο άτομα 67 και 68 ετών, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των δύο συλληφθέντων περιλαμβάνςι ακόμη πέντε συνεργούς τους. Η δικογραφία περιλαμβάνει τις κατηγορίες «συμμετοχή και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση» και παράβαση του Νόμου περί «Διευκόλυνσης παράνομης εξόδου μεταναστών-υπηκόων τρίτων χωρών από την ημεδαπή προς τρίτες χώρες».

Της σύλληψης προηγήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, το βράδυ της Κυριακής (5/4/2015) στην περιοχή τελωνείου Ευζώνων. Κατά την επιχείρηση ακινητοποιήθηκαν και ελέγχθηκαν δύο φορτηγά -που οδηγούσαν οι συλληφθέντες- στο εσωτερικό των οποίων εντοπίστηκαν συνολικά 16 μετανάστες, υπήκοοι Συρίας.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, οι αλλοδαποί ξεκίνησαν από την Αθήνα με προορισμό χώρες της κεντρικής και της νότιας Ευρώπης. Για τη μεταφορά τους κατέβαλαν έκαστος το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ, αποφέροντας στα μέλη της σπείρας, συνολικό κέρδος ύψους 48.000 ευρώ.

Προέκυψε επίσης ότι χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, είναι η συστηματική συνεργασία με επαγγελματίες οδηγούς που εκτελούσαν διεθνείς μεταφορές, προκειμένου να μεταφέρονται παράνομα οι ενδιαφερόμενοι αλλοδαποί στο εξωτερικό.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

  • 2 φορτηγά αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά των μεταναστών,
  • 5 κινητά τηλέφωνα , που χρησιμοποιούσαν τα μέλη του κυκλώματος για τις μεταξύ τους συνεννοήσεις,
  • 4 κάρτες SIM και
  • το χρηματικό ποσό των 2.750 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα , ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για να διαλευκανθεί το εύρος της παράνομης δραστηριότητας της εγκληματικής οργάνωσης.

Σχετικές ειδήσεις