ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Διακινούσαν μετανάστες με «ταρίφα» 1.800 ευρώ

Διακινούσαν μετανάστες με «ταρίφα» 1.800 ευρώ

Διακόσιες χιλιάδες ευρώ υπολογίζεται ότι είχε αποσπάσει από τους μετανάστες που διακινούσε παράνομα, κύκλωμα το οποίο εξαρθρώθηκε στη Βόρεια Ελλάδα.

Στα ίχνη του κυκλώματος έφτασε η Αστυνομία της Θεσσαλονίκης μετά από τηλεφωνήματα διερχόμενων οδηγών, οι οποίοι ενημέρωναν για την ύπαρξη φορτηγού αυτοκινήτου με μετανάστες, στον Κόμβο Ασπροβάλτας.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί του Τμήματος Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, οι οποίοι συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω έναν 56χρονο υπήκοο Τουρκίας ενώ εντόπισαν 110 συνολικά υπηκόους Συρίας μεταξύ των οποίων 39 παιδιά, που δεν διέθεταν τα απαιτούμενα νομιμοποιητικά έγγραφα.

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, το φορτηγό που χρησιμοποιήθηκε για την παράνομη μεταφορά των μεταναστών, μπήκε στη χώρα, τα ξημερώματα της 24ης Ιουλίου, από το συνοριακό σημείο διέλευσης Κήπων.

Λίγες ώρες αργότερα, επιβιβάστηκαν στο όχημα οι αλλοδαποί, οι οποίοι είχαν ήδη μπει στην ελληνική επικράτεια, τρεις ημέρες νωρίτερα, από σημείο της ελληνο - τουρκικής μεθορίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν, κάθε ένας από τους αλλοδαπούς, είχε προκαταβάλει 1.800 ευρώ στα μέλη του κυκλώματος, προκειμένου να οδηγηθεί στο εσωτερικό της χώρας.

Σε βάρος του συλληφθέντα αλλά και τριών συνεργών του, σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της Εγκληματικής Οργάνωσης και της Προώθησης στο εσωτερικό της χώρας παράνομων μεταναστών εκ κερδοσκοπίας πραττόμενη και από την οποία προέκυψε κίνδυνος ζωής.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί το εύρος της παράνομης δράσης της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης, ενώ σχηματισθείσα δικογραφία υπεβλήθη στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Σχετικές ειδήσεις