ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ηράκλειο: Εξετάζονται τα όπλα που βρέθηκαν στο φορτηγό πλοίο HADDAD 1 (video)

Ηράκλειο: Εξετάζονται τα όπλα που βρέθηκαν στο φορτηγό πλοίο HADDAD 1 (video)

Σε εξέλιξη είναι το μεσημέρι της Τετάρτης (2/9), οι έρευνες των ανδρών του Λιμενικού Σώματος και των τελωνειακών, στο φορτίο που μετέφερε το φορτηγό πλοίο, το οποίο είχε εντοπιστεί τα ξημερώματα της Τρίτης (1/9), ανοιχτά της Ιεράπετρας.

Το πλοίο έφτασε στο λιμάνι του Ηρακλείου σήμερα (2/9) το πρωί, όπου και ανέλαβαν οι Αρχές να ελέγξουν το φορτίο του, το οποίο περιλαμβάνει εκτός από τα δηλωμένα πλαστικά είδη, τσιγάρα και στολίδια, έναν μεγάλο αριθμό όπλων και εκρηκτικών.

Ο έλεγχος γίνεται παρουσία εισαγγελέα ενώ παράλληλα δίνουν καταθέσεις τα επτά μέλη του πληρώματος που προέρχονται από Συρία, Αίγυπτο και Ινδία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας cretapost.gr, η διαδικασία της αποσφράγισης των 17 κοντέινερ που μετέφερε το πλοίο είναι αποκαλυπτική καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι τώρα έχουν βρεθεί κυνηγετικά όπλα, χιλιάδες σφαίρες, και άλλα είδη οπλισμού, ενώ η συνολική έρευνα αναμένεται να κρατήσει αρκετές ώρες ακόμα.

Το πλοίο με σημαία Βολιβίας, είχε εντοπιστεί στο θαλάσσιο χώρο 20 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας, προερχόμενο από το λιμένα Αλεξανδρέττας της Τουρκίας και με προορισμό λιμένα της Λιβύης.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες μυστικών υπηρεσιών που είχαν φτάσει στις αντίστοιχες ελληνικές, έκαναν λόγο για ύποπτη μεταφορά σημαντικού οπλισμού, ο οποίος ενδεχομένως φορτώθηκε σε λιμάνι της Ουκρανίας, με τελικό προορισμό τη Συρία ή το Ιράκ, ενδεχομένως για την τροφοδοσία στελεχών του ISIS.

Σχετικές ειδήσεις