ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

«Άρωμα» τζιχαντιστών στο πλοίο που εντοπίστηκε στην Ιεράπετρα

«Άρωμα» τζιχαντιστών στο πλοίο που εντοπίστηκε στην Ιεράπετρα

Ενδείξεις ότι το φορτηγό πλοίο το οποίο εντοπίστηκε ανοικτά της Ιεράπετρας το πρωί της Τρίτης (1/9), έχει κάποια σύνδεση με τον ISIS, εξετάζουν οι διωκτικές Αρχές. Στο Ηράκλειο βρίσκεται από τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Το φορτηγό πλοίο HADDAD 1, μετέφερε –ανάμεσα σε πλαστικά είδη, τσιγάρα και στολίδια- μεγάλο αριθμό όπλων και εκρηκτικών.

Όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος », πληροφορίες μυστικών υπηρεσιών που είχαν φτάσει στις αντίστοιχες ελληνικές, έκαναν λόγο για ύποπτη μεταφορά σημαντικού οπλισμού, ο οποίος ενδεχομένως φορτώθηκε σε λιμάνι της Ουκρανίας, με τελικό προορισμό τη Συρία ή το Ιράκ, ενδεχομένως για την τροφοδοσία στελεχών του ISIS.

Το 66 μέτρων HADDAD 1, με σημαία Βολιβίας και επταμελές πλήρωμα από Συρία, Αίγυπτο και Ινδία, προερχόταν από το λιμένα Αλεξανδρέττας της Τουρκίας με προορισμό λιμένα της Λιβύης.

Περιπολικό του Λιμενικού με επιβαίνοντες στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών των Λιμενικών Αρχών, προσέγγισαν το ύποπτο πλοίο στο θαλάσσιο χώρο 20 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας και πραγματοποίησαν έρευνα στο φορτίο του.

Ένα κοντέινερ που κατάφεραν να ανοίξουν έκρυβε όπλα, κυρίως κυνηγετικού τύπου. Το φορτίο, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, είχε ξεκινήσει από την Αμβέρσα του Βελγίου και μέσω Τουρκίας θα έφτανε στη Λιβύη.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», πτυχή της υπόθεσης που έχει κινήσει το ερευνητικό ενδιαφέρον των αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος είναι η πληροφορία πως το πλοίο είχε νηολογηθεί πριν από 5 χρόνια στη Μυτιλήνη με το όνομα «Αρχων» και στη συνέχεια μετονομάστηκε σε HADDAD 1.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης (2/9) το φορτηγό πλοίο έφτασε στο Ηράκλειο όπου υπάρχει η δυνατότητα μετακίνησης των κοντέινερ και τα απαιτούμενα ηλεκτρονικά μέσα για ελεγχθεί το εσωτερικό τους, καθώς υπάρχουν υποψίες ότι «κρύβουν» εκρηκτικές ύλες.

Σχετικές ειδήσεις