ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε η ληστεία των 120.000 ευρώ

Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε η ληστεία των 120.000 ευρώ

Εξιχνιάστηκε η ληστεία που είχε διαπραχθεί τον Ιούλιο του 2014 σε υποκατάστημα τράπεζας στην Επανομή Θεσσαλονίκης, με λεία 120.000 ευρώ.

Η Αστυνομία ταυτοποίησε έναν από τους τρεις ληστές, οι οποίοι είχαν μπει στην τράπεζα και υπό την απειλή υποπολυβόλου, χειροβομβίδας και πιστολιού, είχαν καταφέρει να αποσπάσουν το μεγάλο αυτό χρηματικό ποσό.

Πρόκειται για έναν 27χρονο, ο οποίος κρατείται ήδη σε φυλακές της χώρας και σύμφωνα με την Αστυνομία, φέρεται ότι ανήκει στον λεγόμενο αντιεξουσιαστικό χώρο.

Είχε συλληφθεί και προφυλακιστεί τον περασμένο Μάιο, κατηγορούμενος για ληστεία που διέπραξε έναν μήνα πριν, μαζί με 28χρονο συνεργό του, σε σούπερ-μάρκετ στην Άνω Πόλη, όπου με την απειλή όπλου αφαίρεσαν από τα ταμεία της επιχείρησης πάνω από 7.000 ευρώ.

Μάλιστα, κατά τη διαφυγή τους, οι δράστες κατηγορούνται ότι πυροβόλησαν εναντίον δύο δικυκλιστών αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που επιχείρησαν να τους συλλάβουν, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί τραυματισμός.

Από την ανάλυση βίντεο και την αξιοποίηση καταθέσεων αυτοπτών μαρτύρων, οι Αστυνομικές Αρχές κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη τους και τελικώς να τους συλλάβουν με ένταλμα που είχε εκδώσει προηγουμένως ο 3ος τακτικός ανακριτής Θεσσαλονίκης.

Όπως προέκυψε από τις περαιτέρω έρευνες, ο 27χρονος κατηγορείται ως εκ των «πρωταγωνιστών» της ένοπλης ληστείας που έγινε στις 21 Ιουλίου του 2014 σε τράπεζα της Επανομής.

Τότε, ο 27χρονος, μαζί με συνεργό του, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και υπό την απειλή υποπολυβόλου, χειροβομβίδας και πιστολιού, υποχρέωσαν τους υπαλλήλους να τους παραδώσουν από τα ταμεία και το χρηματοκιβώτιο 120.000 ευρώ. Με τη λεία ανά χείρας επιβιβάστηκαν στη συνέχεια σε αυτοκίνητο, όπου τους περίμενε τρίτο άτομο και εξαφανίστηκαν.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών θα υποβληθεί στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Σχετικές ειδήσεις