ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Βρέθηκαν τρία ακόμα καλάσνικοφ στην αγροικία - κρησφύγετο του Πετρακάκου

Βρέθηκαν τρία ακόμα καλάσνικοφ στην αγροικία - κρησφύγετο του Πετρακάκου

Τρία ακόμα τουφέκια τύπου καλάσνικοφ βρήκε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία κατά τη διάρκεια της εξονυχιστικής έρευνας που συνεχίζεται στην αγροικία - κρησφύγετο του Γιώργου Πετρακάκου, η οποία βρίσκεται στο Μώλο Φθιώτιδας.

«Καθαρά» τα όπλα που είχαν βρεθεί στο Βόλο - Έρευνες για πιθανή σύνδεση του Πετρακάκου με την «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών»

Νέα στοιχεία έρχονται ώρα με την ώρα στο φως, καθώς συνεχίζονται οι έρευνες στην αγροικία την οποία χρησιμοποιούσε σαν κρησφύγετο ο Γιώργος Πετρακάκος, ένας εκ των «Ληστών του Διστόμου», ο οποίος είχε συλληφθεί την προηγούμενη Πέμπτη (24/9) στο Βόλο.

Το μεσημέρι της Δευτέρας (28/9), λίγες ώρες μετά την ανακάλυψη τριών καλάσνικοφ καλά θαμμένων στον προαύλιο χώρο της αγροικίας, βρέθηκαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία τρία ακόμα όπλα ίδιου τύπου.

Οι έρευνες συνεχίζονται χωρίς διακοπή καθώς η έκταση που καλούνται να ψάξουν σπιθαμή προς σπιθαμή οι αστυνομικοί, φτάνει τα πέντε στρέμματα.

Στις έρευνες συμμετέχουν και πυροτεχνουργοί με ειδικά μηχανήματα ανίχνευσης.

Τα τρία αυτά καλάσνικοφ -μαζί με τα τρία που είχαν βρεθεί το πρωί- θα εξεταστούν στα εργαστήρια της Αντιτρομοκρατικής ώστε να διαπιστωθεί από τα αποτελέσματα της βαλλιστικής, το αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε ληστείες ή τρομοκρατικές επιθέσεις.

Η Αντιτρομοκρατική εξετάζει τώρα το ενδεχόμενο να υπάρχει σύνδεση μεταξύ του Πετρακάκου και των συνεργών του με την «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», η οποία έχει πραγματοποιήσει επιθέσεις στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι τον Δεκέμβριο του 2013, στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Λεωφόρο Συγγρού τον Ιανουάριο του 2014 καθώς και στην πρεσβεία του Ισραήλ στο Παλαιό Ψυχικό τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους.

«Καθαρά» τα όπλα του Βόλου

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης που έγινε στα όπλα τα οποία είχαν βρεθεί στο σπίτι του Πετρακάκου στο Βόλο είναι «καθαρά», δεν έχουν δηλαδή χρησιμοποιηθεί σε κάποια εγκληματική ενέργεια.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Πετρακάκος, στενός συνεργάτης του Νίκου Μαζιώτη κι ένας από τους «Ληστές του Διστόμου», είχε καταφέρει να ξεγλιστρήσει από τα χέρια της Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια επιχείρησης στη Νέα Αγχίαλο τον Μάιο του 2015, όπου είχαν συλληφθεί οι Γρηγόρης Τσιρώνης και Σπύρος Χριστοδούλος ενώ είχε αυτοκτονήσει με καλάσνικοφ ο Σπύρος Δραβίλας.

Εν τω μεταξύ, στον ανακριτή οδηγούνται σήμερα για να απολογηθούν ο Γιώργος Πετρακάκος, η σύντροφός του και τα δύο ακόμα άτομα που συνελήφθησαν στο Βόλο.

Τους βαραίνουν τρεις κατηγορίες, σε βαθμό κακουργήματος και σειρά πλημμελημάτων.

Σχετικές ειδήσεις