ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Φανατικούς δωδεκαθεϊστές βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. πίσω από τις εκρήξεις σε Καλαμάτα - Μυστρά (pics)

Φανατικούς δωδεκαθεϊστές βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. πίσω από τις εκρήξεις σε Καλαμάτα - Μυστρά (pics)

Την βομβιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής (23/10) , στο προαύλιο της Τράπεζας της Ελλάδος στην Καλαμάτα, μελετάει η Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με την έρευνα, πίσω από την επίθεση με εκρήξεις αυτοσχέδιων πασχαλινών κροτίδων στο άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στον Μυστρά Λακωνίας, εκτιμάται ότι βρίσκονται φανατικοί δωδεκαθεϊστές, καθώς οι δράστες φρόντισαν να σχεδιάσουν κοντά στο σημείο των εκρήξεων το Δελφικό «Ε», σύμβολο που έχει να κάνει με θεωρίες περί εξωγήινης προέλευσης των Ολύμπιων Θεών.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν μέσω του υλικού που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας της Τράπεζας της Ελλάδος, να εντοπίσουν και να συλλάβουν ένα 52χρονο από την Καλαμάτα καθώς και ακόμη τέσσερα άτομα από την Δράμα.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι συλληφθέντες δεν έχουν απασχολήσει τις αρχές κατά το παρελθόν, ενώ ερευνάται ο λόγος του ταξιδιού των τεσσάρων ανδρών στην μεσσηνιακή πόλη.

Οι εκρηκτικοί μηχανισμοί εξερράγησαν με διαφορά δυο ωρών και αποτελούνταν από μεταλλικούς σωλήνες γεμάτους με πυρίτιδα. Η πρώτη έκρηξη, που ήταν μικρής ισχύος, έγινε λίγο μετά τις 4:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής στον προαύλιο χώρο του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδας επί της οδού Νικηταρά στο κέντρο της Καλαμάτας και τα θραύσματα έσπασαν την τζαμαρία εισόδου απέναντι πολυκατοικίας.

Σχεδόν δύο ώρες αργότερα, εξερράγη δεύτερος αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, στο άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στην καστροπολιτεία του Μυστρά στη Λακωνία. Ήταν πανομοιότυπος με τον πρώτο και δεν προκάλεσε μεγάλες ζημιές, όμως κόπηκε το χέρι του αγάλματος στο σημείο όπου τοποθετήθηκε ο εκρηκτικός σωλήνας.

Σχετικές ειδήσεις