ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Σάτυρος έπειθε ανήλικα κορίτσια να του στέλνουν πορνογραφικό υλικό μέσω διαδικτύου

Σάτυρος έπειθε ανήλικα κορίτσια να του στέλνουν πορνογραφικό υλικό μέσω διαδικτύου

Στη σύλληψη ενός 44χρονου προχώρησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τις κατηγορίες τηςπορνογραφίας ανηλίκων, της προσέλκυσης παιδιών για γενετήσιους λόγους και πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.

Η αστυνομία έφτασε στα ίχνη του 44χρονου, μετά τη καταγγελία που έκανε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η μητέρα ενός 13χρονου κοριτσιού το οποίο είχε πέσει στα «δίχτυα» του δράστη.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η γυναίκα, τον Ιούλιο του 2015, πλησίασε την κόρη της μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης ένας άγνωστος, που της συστήθηκε ως 21χρονος.

Μετά από συνομιλίες που είχαν τους επόμενους μήνες, η ανήλικη του έστειλε γυμνές φωτογραφίες της, ενώ παράλληλα ξεκίνησε να συνομιλεί μαζί του και τηλεφωνικά.

Μετά από σχετικό βούλευμα που εξέδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ξεκίνησε αστυνομική και ψηφιακή έρευνα που την οδήγησε χθες Τρίτη (24/11) στο σπίτι του 44χρονου.

Εκεί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο κι ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής. Από τον επιτόπιο έλεγχο που διενεργήθηκε, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στις καταγγελλόμενες πράξεις.

Συγκεκριμένα προέκυψε μεταξύ άλλων ότι είναι ο διαχειριστής του επίμαχου προφίλ και ότι στο κινητό του τηλέφωνο υπήρχε αποθηκευμένη επαφή της 13χρονης.

Μάλιστα εκτός από τις φωτογραφίες που του είχε στείλει η 13χρονη (σε κάποιες εκ των οποίων ήταν γυμνή ή ημίγυμνη) και τις γυμνές φωτογραφίες που απέστειλε ο ίδιος στην ανήλικη καθώς και συνομιλίες με σεξουαλικό περιεχόμενο, βρέθηκαν πολλές φωτογραφίες και άλλων ανηλίκων, τους οποίους προσπαθεί τώρα η αστυνομία να ταυτοποιήσει.

Ο 44χρονος, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

· Τηλεφωνικά: 11188

· Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

· Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD

· Μέσω twitter: @CyberAlertGR

Σχετικές ειδήσεις