ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Τι φοβάται η ΕΛ.ΑΣ.

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Τι φοβάται η ΕΛ.ΑΣ.

Μετά τασοβαρά επεισόδιαπου στιγμάτισαν τις προηγούμενες χρονιές τις συγκεντρώσεις για την επέτειο της δολοφονίας τουΑλέξη Γρηγορόπουλου και το κάλεσμα του Νίκου Ρωμανού για «μαύρο Δεκέμβρη», η Ελληνική Αστυνομία προετοιμάζεται για τις φετινές εκδηλώσεις, με ιδιαίτερη προσοχή.

«Μπούσουλας» για την προετοιμασία της ΕΛ.ΑΣ. εν' όψει της Κυριακής 6 Δεκεμβρίου, είναι ο τρόπος που κινήθηκε κατά την πρόσφατη συγκέντρωση της 17ης Νοεμβρίου όταν και δεν αποφεύχθηκαν τα ιδιαίτερα σοβαρά επεισόδια.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», στα μέτρα της Αστυνομίας για την 6η Δεκεμβρίου, θα λάβουν μέρος 5.000 με 6.000 αστυνομικοί και το σχέδιό τους θα περιλαμβάνει την τακτική απομόνωσης των αντιεξουσιαστών, στην περιοχή των Εξαρχείων.

Ήδ έχουν συλλεχθεί πληροφορίες για τον τρόπο δράσης των κουκουλοφόρων που έχουν βρει πρόσβαση σε πολυκατοικίες στα Εξάρχεια κι έτσι με τη βοήθεια ελικοπτέρου της ΕΛ.ΑΣ. θα γίνουν «προπαρασκευαστικές» ενέργειες προκειμένου οι ταράτσες (απ' όπου τα προηγούμενα χρόνια εκτοξεύονταν ακόμα και ψυγεία κατά τη διάρκεια των επεισοδίων) να μη γίνουν αποθήκες πολεμοφοδίων πριν την πορεία της Κυριακής.

Αυτό που προβληματίζει, σύμφωνα πάντα με τον «Ελεύθερο Τύπο», τους αστυνομικούς είναι το χθεσινό κάλεσμα του έγκλειστου στις φυλακές Νίκου Ρωμανού για «μαύρο Δεκέμβρη».

Διαβάστε ΕΔΩ την επιστολή του Νίκου Ρωμανού

Ήδη ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου έχουν προχωρήσει εδώ και 10 ημέρες σε εμπρηστικές επιθέσεις μικρής εμβέλειας και εκφράζονται φόβοι ότι η ήδη τεταμένη αυτή κατάσταση θα κλιμακωθεί την Κυριακή.

Οι αστυνομικοί πραγματοποιούν τηλεδιασκέψεις για το συντονισμό των μέτρων ασφαλείας σε όλες τις μεγάλες πόλεις, όπου θα γίνουν συγκεντρώσεις.

Στην Αθήνα, έχει προγραμματιστεί πορεία μαθητών, η οποία θα ξεκινήσει στις 12.00 από τα Προπύλαια.

Στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η κεντρική συγκέντρωση αριστερών οργανώσεων και μελών του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Πάντως την ΕΛ.ΑΣ. περιμένει ένα «καυτό» τετραήμερο καθώς αύριο (3/12) είναι προγραμματισμένη 24ωρη πανελλαδική απεργία που θα συνοδευτεί από συγκεντρώσεις στην Αθήνα, την Παρασκευή φτάνει στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, το Σάββατο ψηφίζεται στη Βουλή ο προϋπολογισμός και την Κυριακή θα γίνει η πορεία για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Σχετικές ειδήσεις