ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Καρδίτσα: Συνελήφθη διακινητής 43 μεταναστών

Καρδίτσα: Συνελήφθη διακινητής 43 μεταναστών

Στην Καρδίτσα συνελήφθη μέλος κυκλώματος διακίνησης αλλοδαπών, που σκόπευε να προωθήσει σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, 43 μετανάστες.

Στα ίχνη του 41χρονου διακινητή, έφτασε η αστυνομία μετά από τηλεφώνημα που έκανε διερχόμενος οδηγός στο Κέντρο της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκη.

Άμεσα, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Μυγδονίας, έσπευσαν τα ξημερώματα της 1ης Δεκεμβρίου 2015 σε σημείο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης- Σερρών, όπου εντόπισαν τους 43 αλλοδαπούς να κινούνται πεζοί και χωρίς να διαθέτουν τα απαιτούμενα νομιμοποιητικά έγγραφα.

Από την έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι η παράνομη μεταφορά τους έγινε με τη χρήση δύο ενοικιαζόμενων φορτηγών τύπου βαν, ενώ οι παράτυποι μετανάστες μπήκαν στη χώρα, ξημερώματα της 30/11/2015, από σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν, ο κάθε ένας παράνομα διακινούμενος αλλοδαπός, προκατέβαλε το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ σε μέλη του κυκλώματος που δραστηριοποιούνται στην Τουρκία, προκειμένου να οδηγηθεί στο εσωτερικό της Ελλάδας.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία των υπολοίπων μελών του κυκλώματος και να διαπιστωθεί το εύρος της παράνομης δράσης του.

Σχετικές ειδήσεις