ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Χολιγουντιανή απόδραση με τούνελ σχεδίαζαν στις φυλακές Τρικάλων

Χολιγουντιανή απόδραση με τούνελ σχεδίαζαν στις φυλακές Τρικάλων

Συναγερμός έχει σημάνει από νωρίς το απόγευμα στις φυλακές Τρικάλων καθώς σωφρονιστικοί εντόπισαν τούνελ από το οποίο κρατούμενοι σχεδίαζαν απόδραση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το τούνελ εντοπίστηκε ύστερα από έρευνα που έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής στην πτέρυγα Γ2, όταν σωφρονιστικοί εισέβαλαν σε κελί του ισογείου και είδαν έκπληκτοι την είσοδο του τούνελ.

Οι δυο αλλοδαποί τρόφιμοι Αλβανικής και Πακιστανικής καταγωγής είχαν καταφέρει με αυτοσχέδια εργαλεία να ανοίξουν τρύπα 40 εκατοστών ενώ το μήκος του τούνελ σύμφωνα με πληροφορίες ήταν μερικά μετρά. Από εκεί οι δύο φυλακισμένοι σχεδίαζαν να αποδράσουν τους επόμενους μήνες μαζί με αλλους κρατουμένους.

Να θυμίσουμε πώς στις ίδιες φυλακές, τον Φεβρουάριο του 2013 είχε προσπαθήσει να αποδράσει με ελικόπτερο ο Παναγιώτης Βλαστός, ενώ είχαν καταφέρει να αποδράσουν τον ίδιο χρόνο 11 επικίνδυνοι κακοποιοί

Σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Δικαιοσύνης επισημαίνει:

«Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στη φυλακή Τρικάλων από σωφρονιστικούς υπαλλήλους διαπιστώθηκε στο πάτωμα ενός κελιού της πτέρυγας Γ2 ένα άνοιγμα.

Χάρη στην ετοιμότητα και στις έγκαιρες ενέργειες του προσωπικού της φυλακής και του Υπουργείου Δικαιοσύνης κάθε κίνδυνος πιθανής απόδρασης είχε αντιμετωπιστεί σε προηγούμενο χρόνο με τις δέουσες ενέργειες . Πάντως, τυχόν ποινικές ή πειθαρχικές ευθύνες διερευνώνται».

Σχετικές ειδήσεις