ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Χειροπέδες σε διακινητή μεταναστών μετά από καταδίωξη

Χειροπέδες σε διακινητή μεταναστών μετά από καταδίωξη

Στη σύλληψη ενός 42χρονου για διακίνηση μεταναστώνπροχώρησε η αστυνομία Ροδόπης σε συνεργασία με αυτή της Ξάνθης, τα ξημερώματα του Σαββάτου (19/12).

Ο 42χρονος έπεσε στα χέρια της αστυνομίας, όταν άνδρες της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης του έκαναν σήμα να σταματήσει το ΙΧ φορτηγό που οδηγούσε στην Εθνική Οδό Κομοτηνής - Ξάνθης.

Εκείνος δεν σταμάτησε στο σήμα, αντίθετα πάτησε γκάζι προσπαθώντας να διαφύγει από τους αστυνομικούς, οι οποίοι άρχισαν να τον καταδιώκουν. Στη συνέχεια ο δράστης οδήγησε το φορτηγάκι του σε αγροτικό δρόμο, όπου το παράτησε κι άρχισε να τρέχει. Τελικά ο 42χρονος εντοπίσηκε λίγο αργότερα και συνελήφθη.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του φορτηγού, διαπιστώθηκε ότι προωθούσε με αυτό, παράνομα στο εσωτερικό της χώρας, δεκαεννέα μετανάστες.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία η οποία περιλαμβάνει και τα αδικήματα της κλοπής και της πλαστογραφίας, καθώς από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματος που οδηγούσε ο 42χρονος ήταν πλαστές, ενώ για το όχημα είχε δηλωθεί κλοπή τον περασμένο Μάρτιο σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής.

Σχετικές ειδήσεις