ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Συνελήφθη 64χρονος που διωκόταν διεθνώς για απάτες

Συνελήφθη 64χρονος που διωκόταν διεθνώς για απάτες

Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες της 13/4/2016, στο Ηράκλειο Αττικής, από αστυνομικούς του Τ.Α. Πατησίων, 64χρονος για απάτες και πλαστογραφίες κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, το Τ.Α. Πατησίων μετά από διερεύνηση πληροφορίας για άνδρα αγνώστων στοιχείων που εμφανίζεται δραστηριοποιούμενος στον χώρο του τουρισμού και εξαπατά ανυποψίαστους πολίτες, ταυτοποίησε τα στοιχεία του και αποκάλυψε τη δράση του.

Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα, ο 64χρονος εμφανιζόμενος ως νόμιμος εκπρόσωπος τουριστικού πρακτορείου και ιδιοκτήτης τουριστικής διαδικτυακής σελίδας, διοργάνωνε εκδρομές για τις οποίες εισέπραττε χρήματα και προφασιζόμενος ψευδείς δικαιολογίες τις ακύρωνε, υποσχόμενος επιστροφή των χρημάτων, που ουδέποτε πραγματοποιούσε.

Σε περίπτωση πραγματοποίησης των εκδρομών, θύματά του ήταν ιδιοκτήτες χώρων εστίασης, διαμονής και μεταφορικών μέσων, οι οποίοι προσέφεραν τις υπηρεσίες τους αλλά δεν εισέπρατταν το ανάλογο αντίτιμο.

Ο δράστης αρκετές φορές απέστελλε στα θύματά του, μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, αποδείξεις διαδικτυακής μεταφοράς χρημάτων Τράπεζας, που όπως διαπιστώθηκε ήταν πλαστογραφημένες και ουδέποτε είχαν εκδοθεί από την προαναφερόμενη Τράπεζα.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα εξακριβώθηκαν δεκαοκτώ περιπτώσεις απάτης σε βάρος εκκλησιαστικών ενοριών, λεσχών φιλίας, εταιρειών εστίασης, ξενοδόχων, εταιρειών μεταφοράς, ταξιδιωτικών γραφείων κλπ.

Ο 64χρονος αναζητείτο από τις Αυστριακές Αρχές για το αδίκημα της διακεκριμένης απάτης. Επιπλέον σε βάρος του εκκρεμούσαν οκτώ ανεκτέλεστες καταδικαστικές αποφάσεις, εκ των οποίων η μία κακουργηματικού χαρακτήρα, για απάτη και πλαστογραφία, με συνολική ποινή φυλάκισης δεκαεννέα έτη και τρεις μήνες.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών , ο οποίος παρήγγειλε κύρια Ανάκριση.

Σχετικές ειδήσεις