ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ομολόγησε ο δράστης της δολοφονίας του 14χρονου: Το έκανα γιατί μου μιλούσε απαξιωτικά

Ομολόγησε ο δράστης της δολοφονίας του 14χρονου: Το έκανα γιατί μου μιλούσε απαξιωτικά

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Γέφυρας Θεσσαλονίκης αλλά και ολόκληρο το πανελλήνιο από την δολοφονία του 14χρονου μαθητή.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δράστης του στυγερού εγκλήματος φέρεται να είναι ο επίσης ανήλικος φίλος και συμμαθητής του άτυχου 14χρονου.

Ο ανήλικος δράστης, δεν άντεξε την πίεση των ερωτήσεων των αστυνομικών και υπέπεσε σε αντιφάσεις έως ότου ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του. «Το έκανα γιατί μου μιλούσε απαξιωτικά» φέρεται να είπε κατά την ανάκριση που δέχθηκε από αστυνομικούς.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το μαχαίρι με το οποίο τραυμάτισε θανάσιμα τον φίλο του το είχε πάρει από το σπίτι του.

Σημειώνεται ότι από την πρώτη στιγμή οι έρευνες των αστυνομικών στράφηκαν στο στενό φιλικό περιβάλλον του 14χρονου λόγω του «ερασιτεχνισμού» του εγκλήματος, καθώς στο σημείο που βρέθηκε ο άτυχος νεαρός εντοπίστηκε τόσο το φονικό όπλο αλλά πολλά αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το έγκλημα που συγκλόνισε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται από τις επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Δείτε εδώ φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο που βρέθηκε ο 14χρονος

aa

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο νεαρός μαθητής εντοπίστηκε νεκρός τα ξημερώματα της Κυριακής σε χωράφι στην περιοχή Γέφυρα της Θεσσαλονίκης φέροντας δύο μαχαιριές στο λαιμό. Ο 14χρονος είχε πάει σε συναυλία το βράδυ του Σαββάτου και δεν επέστρεψε ποτέ. Οι γονείς του ανησύχησαν και αμέσως ειδοποίησαν τις Αρχές οι οποίες άμεσα άρχισαν τις έρευνες για τον εντοπισμό του.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες το παιδί φέρει ίχνη πάλης, που σημαίνει ότι προσπάθησε να αντισταθεί στα χτυπήματα του δράστη. Επιπλέον στα νύχια του 14χρονου εντοπίστηκε ξένο γενετικό υλικό, ενώ κοντά στο σημείο βρέθηκε και ένα κουζινομάχαιρο, το αντικείμενο της δολοφονίας του.

Ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό του άτυχου 14χρονου κάνει λόγο για ανθρωποκτονία. Στο λαιμό του παιδιού υπάρχουν τραύματα από μαχαίρι και όπως αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωσή της η αστυνομία, ο ανήλικος διαπιστώθηκε ότι φέρει τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο στην τραχηλική χώρα.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του χωριού Γέφυρα, Λουκάς Ευσταθιάδης, περιέγραψε τον 14χρονο ως «φιλήσυχο παιδί, από μια οικογένεια που δεν είχε πειράξει ποτέ κανέναν». «Έχουμε πέσει από τα σύννεφα. Χθες το βράδυ κατέβαινε με έναν φίλο του από το αναψυκτήριο του χωριού. Χάθηκαν τα ίχνη του σε μια απόσταση 500 μέτρων, μέχρι να πάει σπίτι του», συμπλήρωσε ο κ. Ευσταθιάδης.

Το κινητό τηλέφωνο του άτυχου 14χρονου, βρέθηκε απενεργοποιημένο στο πλευρό του, όπως και τα χρήματα που είχε μαζί του.

Σχετικές ειδήσεις