ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Γιατί η Αντιτρομοκρατική «βλέπει» Ρούπα πίσω από τη ληστεία των 180.000 ευρώ

Γιατί η Αντιτρομοκρατική «βλέπει» Ρούπα πίσω από τη ληστεία των 180.000 ευρώ

Από την πρώτη στιγμή η ληστεία σε τράπεζα στη Μαλεσίνα με τρεις δράστες (δύο γυναίκες και έναν άνδρα) και λεία περίπου 180.000 ευρώ από το χρηματοκιβώτιο, τα ΑΤΜ και τα ταμεία, κίνησε το ενδιαφέρον της Αντιτρομοκρατικής, αφού τα στοιχεία δείχνουν, ότι υπάρχει «άρωμα» τρομοκρατίας.

ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η μοναδική γυναίκα που έχει την επιχειρησιακή δυνατότητα και την εμπειρία για «απαλλοτριώσεις», όπως λένε οι αστυνομικοί, είναι η καταζητούμενη Πόλα Ρούπα.

Η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη και ηγετικό μέλος του «Επαναστατικού Αγώνα» έχει και στο παρελθόν ληστέψει με συνεργούς της τράπεζες, όπως στο νοσοκομείο «Σωτηρία» στις 25 Ιουνίου του 2015, με λεία 125.000 ευρώ.

Μάλιστα όπως παραδέχτηκε η ίδια η Ρούπα σε κείμενό της στο διαδίκτυο, τη ληστεία την έκανε τότε για να καλύψει βασικές ανάγκες επιβίωσης, αφού είναι καταζητούμενη, αλλά και για να οργανώσει την απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο του Μαζιώτη από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Στο κείμενο της ανέφερε: «Με αυτά τα χρήματα εξασφάλισα εκτός από την επιβίωσή μου στην "παρανομία", την οργάνωση της δράσης μου και την χρηματοδότηση της επιχείρησης για την απελευθέρωση του Νίκου Μαζιώτη και άλλων πολιτικών κρατουμένων από τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού».

Σύμφωνα με τις Αρχές, εάν πίσω από τη ληστεία στη Μαλεσίνα κρύβεται η Πόλα Ρούπα, τότε τα χρήματα που άρπαξε προορίζονται για να μπορεί να νοικιάζει σπίτια - κρησφύγετα με πλαστή ταυτότητα, αλλά και για την πραγματοποίηση τρομοκρατικής επίθεσης του «Επαναστατικού Αγώνα», ενώ δεν αποκλείεται να ετοιμάζει και δεύτερη απόδραση του Μαζιώτη και άλλων τρομοκρατών από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Τα 4 στοιχεία που «δείχνουν»

Τέσσερα είναι τα βασικά στοιχεία που δείχνουν ότι πιθανότατα η Ρούπα με συνεργούς μία γυναίκα κι έναν άνδρα, λήστεψαν την τράπεζα στη Μαλεσίνα.

ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ «ΑΡΧΗΓΟΥ» ΛΗΣΤΑΡΧΙΝΑΣ: Η μία λησταρχίνα που υπάρχουν ενδείξεις ότι είναι η Ρούπα, είχε το γενικό πρόσταγμα, ενώ χρησιμοποίησε μιλώντας στους υπαλλήλους και πελάτες της τράπεζας λέξεις, όπως «απαλλοτρίωση», αρπαγή χρημάτων από τις τράπεζες και όχι από τους «απλούς πολίτες», που παραπέμπουν σε ληστείες από τρομοκράτες.

Η ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Η «αρχηγός» και οι δύο συνεργοί της ήταν μεταμφιεσμένοι, αφού φορούσαν περούκες και γάντια. Ο σωματότυπος όμως και οι κινήσεις της όπως έχουν καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας της τράπεζας, όπως φαίνεται, μοιάζουν με τα χαρακτηριστικά της Ρούπα.

ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ME ΧΛΩΡΙΝΗ ΤΟ ΟΧΗΜΑ ΔΙΑΦΥΓΗΣ: Η ψυχραιμία και ο τρόπος που έδρασαν οι δύο λησταρχίνες και ο συνεργός τους δεν θυμίζει απλούς ληστές. Είναι χαρακτηριστικό ότι χρησιμοποίησαν αυτοκίνητο που είχαν κλέψει από την Αθήνα, στο οποίο έβαλαν πλαστές πινακίδες, ενώ μετά τη ληστεία το εγκατέλειψαν, αφού προηγουμένως όμως το καθάρισαν με χλωρίνη. Όπως λένε οι αστυνομικοί αυτός που θέλει να κρύψει αποτυπώματα και DNA δεν μπορεί παρά να είναι σεσημασμένος...

«ΓΝΩΡΙΜΗ» Η ΠΕΡΙΟΧΗ: Η καταζητούμενη ίσως μάλιστα επέλεξε μία περιοχή την οποία γνωρίζει καλά, αφού στην ίδια περιοχή ο Μαζιώτης και οι συνεργοί του είχαν επιχειρήσει να ληστέψουν στο παρελθόν τράπεζα, ενώ και το ελικόπτερο στο οποίο είχε επιβιβασθεί η Πόλα Ρούπα στο πλαίσιο της απόδρασης από τον Κορυδαλλό, τον περασμένο Φεβρουάριο είχε ενδιάμεσο σταθμό τον Θεολόγο, περιοχή κοντά στη Μαλεσίνα.

Σχετικές ειδήσεις