ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Μιχάλης Ζαφειρόπουλος: Ποιος κρύβεται πίσω από τη δολοφονία του ποινικολόγου;

Μιχάλης Ζαφειρόπουλος: Ποιος κρύβεται πίσω από τη δολοφονία του ποινικολόγου;

Το κουβάρι της στυγερής δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου προσπαθούν να ξετυλίξουν οι άνδρες του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Απαντήσεις στα τηλέφωνα αναζητούν οι Αρχές – Θέμα χρόνου η ταυτοποίησή τους – Αγώνας δρόμου για να μην φύγουν από την Ελλάδα

Το ενδιαφέρον των αστυνομικών έχει στραφεί στα τηλεφωνικά και ηλεκτρονικά ίχνη των δραστών καθώς, το πρωί της Πέμπτης, μερικές ώρες πριν τη δολοφονία επικοινώνησαν απευθείας με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο στο κινητό του τηλέφωνο ή το σταθερό του γραφείου προκειμένου να ζητήσουν ραντεβού.

Οι άνδρες της Ασφάλειας έχουν ήδη ζητήσει άρση του απορρήτου στα τηλέφωνα του 52χρονου ποινικολόγου και οι πρώτες απαντήσεις από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας αναμένονται ίσως και αύριο, Τρίτη.

Οι σημειώσεις που κρατούσε ο ποινικολόγος κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους δύο εκτελεστές έχουν κάποιο ενδιαφέρον, ωστόσο, δεν ρίχνουν φως στο κίνητρο των δραστών. Όπως κατέθεσε άλλωστε και ο συνεργάτης του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, τα πρώτα λεπτά της συνάντησης αναλώθηκαν σε συζήτηση περί ανέμων και υδάτων και σε προσχηματικές κουβέντες. τόσο η αρχική – φανταστική όπως αποδείχθηκε – υπόθεση για δήθεν συγγενικό τους πρόσωπο που έχει συλληφθεί και κρατείται στη ΓΑΔΑ όσο και οι αναφορές στην υπόθεση της Energa με την οποία είχε ασχοληθεί ο Μιχάλης Ζαφειροόπουλος, ήταν προσχηματικές – σύμφωνα με την επικρατέστερη εκδοχή - προκειμένου να κλείσουν αρχικά το ραντεβού και στη συνέχεια για να κερδίσουν χρόνο κατά τη διάρκεια της συνάντησης.

Το πιο κρίσιμο στοιχείο στην όλη υπόθεση είναι εκείνο το τελευταίο πεντάλεπτο που οι εκτελεστές έμειναν μόνοι τους με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, χωρίς τον συνεργάτη του. Τότε του αποκάλυψαν και τον πραγματικό λόγο της επίσκεψής τους που τελικά οδήγησε στη δολοφονία.

Ποιος όμως έδωσε εντολή στους δολοφόνους;

Οι άνδρες της Ασφάλειας εκτιμούν ότι πίσω από τη δολοφονία ενδέχεται να υπάρχει ηθικός αυτουργός. Κάποιος δηλαδή για το λογαριασμό του οποίου έδρασαν οι δολοφόνοι.

Από τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. προκύπτει ότι οι δύο εκτελεστές δεν είναι σεσημασμένοι όποτε και δεν δίνεται ιδιαίτερο βάρος στα δαχτυλικά αποτυπώματα και τα στοιχεία DNA που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος, αφού δεν πρόκειται να τους αποκαλύψουν την ταυτότητα των δραστών. Επίσης δεν περιμένουν πολλά και από τα όσα έχουν καταγράψει κάμερες σε διπλανά κτίρια από το γραφείο της οδού Ασκληπιού.

Ένα από τα συμπεράσματα στα οποία έχουν καταλήξει οι άνδρες του Ανθρωποκτονιών είναι πως οι δράστες είναι αλλοδαποί και μάλιστα από χώρα των Βαλκανίων. Για το λόγο αυτό επιδίδονται σε αγώνα δρόμου ώστε να μην καταφέρουν να φύγουν από τη χώρα.

Επίσης, οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο οι εκτελεστές να έδρασαν κατ’ εντολή κάποιου. Για το λόγο αυτό εξετάζουν εξονυχιστικά όλες τις υποθέσεις που είχε χειριστεί το τελευταίο διάστημα ο ποινικολόγος και ενδεχομένως να ενείχαν φόβους για την προσωπική του ασφάλεια.

Η βαλλιστική εξέταση στη σφαίρα επίσης, ίσως δώσει κάποια συμπεράσματα για την προέλευση του όπλου και των κακοποιών.

Ακόμη, απαντήσεις ίσως δώσουν και τα συγγενικά του πρόσωπα, στα οποία ενδεχομένως ο δικηγόρος να είχε μιλήσει για «περίεργες» υποθέσεις που χειριζόταν. Άλλωστε, όπως αποκάλυψε το Newsbomb.gr, ο αδερφός του αδικοχαμένου δικηγόρου, κ. Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος είχε επισκεφθεί το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. στην Κατεχάκη λίγες μέρες πριν το φονικό στην Ασκληπιού.

Σχετικές ειδήσεις