ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Φόβοι για νέο τρομοκρατικό χτύπημα κατά αστυνομικών στο κέντρο της Αθήνας

Φόβοι για νέο τρομοκρατικό χτύπημα κατά αστυνομικών στο κέντρο της Αθήνας

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ελληνική Αστυνομία μετά από το τρομοκρατικό χτύπημα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Εκαμίτες ντύνονται οι άνδρες των ΜΑΤ στα Εξάρχεια, υπό το φόβο να δεχθούν νέα τρομοκρατική επίθεση με καλάσνικοφ.

Η δολοφονική ενέργεια της περασμένης Δευτέρας στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, έχει αναγκάσει την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. στη λήψη έκτακτων μέτρων ασφαλείας, προκειμένου να προστατευτούν οι αστυνομικοί των ΜΑΤ που κάνουν υπηρεσία στην περιοχή.

Πληροφορίες της εφημερίδας «Έθνος» αναφέρουν ότι από την περασμένη Παρασκευή οι σκοποί των ΜΑΤ που κρατούν υποπολυβόλο (MP-5) είναι υποχρεωμένοι να φορούν ειδικό αλεξίσφαιρο γιλέκο της ΕΚΑΜ, το οποίο ζυγίζει περίπου 10-12 κιλά, όπως και κράνος, το οποίο επίσης μέχρι σήμερα χρησιμοποιούνται μόνο από την ΕΚΑΜ.

Το κράνος επιβλήθηκε διότι ο δράστης, ο οποίος στόχευσε την περασμένη Δευτέρα του άνδρες των ΜΑΤ, όπως φαίνεται ήθελε να πετύχει είτε στο στήθος, είτε στο κεφάλι. Έτσι, προκρίθηκε ως λύση για μεγαλύτερη προστασία απέναντι σε μακρινές βολές.

Τα κράνη και τα αλεξίσφαιρα της ΕΚΑΜ, τα είχε προμηθευτεί η Μονάδα Αποκατάστασης Τάξης από τη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής τον περασμένο Ιανουάριο, όταν τρομοκράτες είχαν χτυπήσει ξανά με καλάσνικοφ άνδρες των ΜΑΤ στη Χαριλάου Τρικούπη.

Το περασμένο Σάββατο, ωστόσο, ήταν η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκαν. Οι αστυνομικοί που τα φοράνε εφεξής είναι αυτοί που κρατούν υποπολυβόλο, καθώς εκτιμάται ότι είναι πιο εκτεθειμένη σε περίπτωση επίθεσης.

Σύμφωνα με το «Έθνος» το ενδεχόμενο ενός νέου τρομοκρατικού χτυπήματος έχει προβληματίσει έντονα τα τελευταία 24ωρα τόσο τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, όσο και τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνο Τσουβαλά.

Μάλιστα, αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. κλήθηκαν να εκπονήσουν νέο επιχειρησιακό σχέδιο, προκειμένου να μην αποτελέσουν ξανά στόχο τα ΜΑΤ.

Το σχέδιο ασφαλείας για τη φύλαξη των γραφείων του ΠΑΣΟΚ θα εφαρμοστεί σταδιακά και περιλαμβάνει εποχούμενες περιπολίες ανδρών της ΔΙΑΣ και της ΟΠΚΕ γύρω από τη Χαριλάου Τρικούπη.

Σε δεύτερο χρόνο αναμένεται να αγοραστούν δύο αλεξίσφαιρες σκοπιές, οι οποίες θα τοποθετηθούν στις δύο γωνίες, δεξιά και αριστερά από τα γραφεία του κόμματος.

Σχετικές ειδήσεις