ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Επίθεση στο ΑΤ Ομόνοιας: «Θα πεθάνετε σήμερα» φώναζαν οι κουκουλοφόροι

Επίθεση στο ΑΤ Ομόνοιας: «Θα πεθάνετε σήμερα» φώναζαν οι κουκουλοφόροι

Οι αστυνομικοί περιέγραψαν στους συναδέλφους τους τη χθεσινοβραδινή (15/10) επίθεση, την οποία δεν διστάζουν να χαρακτηρίσουν δολοφονική.

«Θα πεθάνετε σήμερα ... θα σας σκοτώσουμε ...». Αυτά φέρονται να φώναζαν την ώρα που έριχναν βόμβες μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας, οι πάνω από 80 κουκουλοφόροι οι οποίοι στη συνέχεια έφυγαν σαν «κύριοι» από το σημείο.

Σύμφωνα με το CNN GREECE, οι άνδρες που ήταν στην κλούβα στην οποία επιτέθηκαν οι κουκουλοφόροι, είπαν στους συναδέλφους τους:

«Εμφανίστηκαν ξαφνικά και χωρίστηκαν σε ομάδες, η μια ομάδα άρχισε να ρίχνει μολότοφ στη κλούβα, η δεύτερη πέρασε το δρόμο και πήγε απέναντι που υπάρχει ένα ξενοδοχείο και έξω βρίσκονταν συνάδελφοι και άρχισαν να τους χτυπούν ενώ μια τρίτη ομάδα έτρεξε στο Αστυνομικό Τμήμα. Ο οδηγός της κλούβας προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά και τότε κάποια άτομα τού έκλειναν την πόρτα για να εγκλωβιστεί το όχημα μέσα στις φλόγες και τους καπνούς ...»

Η ομάδα που έφτασε στο Τμήμα σύμφωνα με τις περιγραφές των αστυνομικών, είχε εμπροσθοφυλακή άτομα γεροδεμένα που κρατούσαν πτυσσόμενα γκλοπ και αρχικά πετούσαν τις μολότοφ προς τον πρώτο όροφο, με σκοπό να κάψουν την εξωτερική πινακίδα του κτηρίου. Όμως στον ίδιο όροφο υπάρχουν τα κρατητήρια και από θαύμα η φωτιά δεν επεκτάθηκε στο εσωτερικό του κτηρίου.

Δείτε φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Το σχέδιο των κουκουλοφόρων φάνηκε απόλυτα οργανωμένο και συντονισμένο σε αντίθεση με την Αστυνομία, που ακόμα και σήμερα δεν μπορεί να εντοπίσει από πού διέφυγαν τα 80 άτομα. Σημειώνεται ότι παρά τις αυξημένες αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο κέντρο της πρωτεύουσας, δεν έγινε καμία προσαγωγή υπόπτου για την δολοφονική επίθεση.

Οι Αρχές Ασφαλείας ανησυχούν ότι οι αστυνομικοί έχουν μετατραπεί σε νούμερο ένα στόχο αυτή τη περίοδο και δεν αποκλείουν να υπάρξουν και άλλες παρόμοιες επιθέσεις.

«Ήθελαν νεκρό αστυνομικό»

«Ήθελαν νεκρό αστυνομικό», εκτίμησε ο Γενικός Γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, σχετικά με την επίθεση.

Σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο κ. Μαυροειδάκος έκανε λόγο για «αδίστακτους δολοφόνους» και τόνισε: «περίπου 70 άτομα έριξαν μολότοφ στην κλούβα, όταν οι συνάδελφοι πήγαν να σβήσουν τη φωτιά, τους πέταγαν μολότοφ. Μετά έριξαν μολότοφ στον φρουρό, έριξαν μολότοφ και στο παράθυρο των κρατητηρίων, η οποία ευτυχώς δεν εξερράγη».

Αναφορικά με την κατάσταση της υγείας των τεσσάρων αστυνομικών που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ο ίδιος σημείωσε πως οι τρεις πήραν εξιτήριο, ενώ ο τέταρτος αντιμετωπίζει σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και παραμένει νοσηλευόμενος.

Μάλιστα, ο κ. Μαυροειδάκος κατήγγειλε πως δεν υπάρχει «πολιτική βούληση να συλληφθούν αυτοί οι άνθρωποι», ενώ έκανε λόγο για «γυμνασμένους» δράστες, κάνοντας μάλιστα λόγο για «στρατολόγησή τους από τους αναρχικούς».

Διαβάστε επίσης

Έτσι θα λάβετε πίσω τον 13ο και 14ο μισθό: Η αίτηση που πρέπει να συμπληρώσετε

Ειρήνη Λαγούδη: Ραγδαίες εξελίξεις με τους τραπεζικούς λογαριασμούς της 44χρονης