ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση κουκουλοφόρων με μολότοφ στο Α.Τ Ομόνοιας – 4 τραυματίες αστυνομικοί

Επίθεση κουκουλοφόρων με μολότοφ στο Α.Τ Ομόνοιας – 4 τραυματίες αστυνομικοί

Συναγερμός στο Α.Τ Ομόνοιας μετά από καταδρομική επίθεση αγνώστων - Τραυματίστηκαν αστυνομικοί - Υλικές ζημιές στο κτήριο και σε οχήματα

Στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο μεταφέρθηκαν τουλάχιστον τέσσερις αστυνομικοί που τραυματίστηκαν, ευτυχώς ελαφρά, την ώρα της καταδρομικής επίθεσης αγνώστων στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας.

4586372

Τουλάχιστον 50 κουκουλοφόροι επιτέθηκαν αρχικά σε ένα βανάκι της αστυνομίας, που χρησιμοποιείται για τις πεζές περιπολίες, ενώ στη συνέχεια κατέστρεψαν αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα έξω από το τμήμα.

Μάλιστα, πέταξαν βόμβες μολότοφ στην είσοδο του τμήματος και από θαύμα σώθηκαν οι αστυνομικοί λίγο πριν εγκλωβιστούν στις φλόγες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι τέσσερις τραυματίες βρίσκονταν κοντά στο βανάκι την ώρα της επίθεσης.

Συνολικά έχουν καταστραφεί πέντε οχήματα –δύο περιπολικά, δύο αυτοκίνητα ιδιωτών και το βανάκι της αστυνομίας.

Σε εξέλιξη βρίσκονται εκτεταμένες αναζητήσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει προσαγωγές.

Οργή του προέδρου του Σωματείου Ειδικών Φρουρών

Για την καταδρομική επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας μίλησε ο πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, Βασίλης Ντούμας, λέγοντας πως «με έγγραφες διαταγές δεν αστυνομεύονται ούτε οι υπηρεσίες πίσω μας, ούτε οι πολίτες. Θέλουν προσωπικό».

«Και το Α.Τ. Ομονοίας βρέθηκε με έναν σκοπό ανυπεράσπιστο, σε επιθέσεις κουκουλοφόρων που δεν έχει διάθεση η ηγεσία και η Πολιτεία να τους συλλάβει. Και γι’ αυτό δεν συλλαμβάνονται. Σαν σήμερα, ο κ. Τόσκας κατήργησε την ομάδα Δέλτα. Είναι εμφανής η απουσία της και τα αποτελέσματα τα εισπράττουμε πίσω μας», σημείωσε.

Αναφερόμενος στους τραυματισμούς των τεσσάρων αστυνομικών, ο Βασίλης Ντούμας είπε: «Όσοι τραυματίστηκαν είναι ελαφρά, περισσότερο ο ένας, ο οποίος διακομίστηκε στο 401 του ευχόμαστε περαστικά».

Αναφερόμενος στο πώς τραυματίστηκε ακριβώς ο αστυνομικός, απάντησε: «Από τα γυαλιά, από θραύσματα στην κλούβα, στο λεωφορείο προσαγωγών».

Διαβάστε επίσης:

Σχίσμα: Η Εκκλησία της Ρωσίας κόβει κάθε δεσμό από το Πατριαρχείο