ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ξεπάγωσε η ανάκριση για τη Novartis - Κατέθεσε ο εισαγγελεας Παναγιώτης Αθανασίου

Ξεπάγωσε η ανάκριση για τη Novartis - Κατέθεσε ο εισαγγελεας Παναγιώτης Αθανασίου

Σε τροχιά ολοκλήρωσης μπήκε πάλι η ανάκριση για την υπόθεση της Novartis μετά την ανάρρωση της ανακρίτριας - αρεοπαγίτου του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου η οποία είχε νοσήσει από κορονοϊό.

Σήμερα, βρέθηκε ενώπιον της να καταθέσει, ο εισαγγελέας εφετών Παναγιώτης Αθανασίου, ο οποίος φέρεται να επανέλαβε όσα είχε δηλώσει τόσο στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, όσο και στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη οι οποίοι διενήργησαν προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αθανασίου έχει υποστηρίξει ότι το διάστημα κατά το οποίο διετέλεσε επικεφαλής της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος είχε δεχθεί πιέσεις από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο σχετικά με την υπόθεση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου. Μάλιστα, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι του ασκούσε πίεση να προχωρήσει την υπόθεση, απειλώντας ότι θα έβγαινε στα κανάλια να καταγγείλει τους αρμοδίους ελεγκτές ότι «τα έχουν αρπάξει».

Υπενθυμίζεται, ότι μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει δέκα πολιτικά πρόσωπα και τρεις εισαγγελικοί λειτουργοί, ενώ αναμένονται οι καταθέσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή και του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.

Ειδικότερα, έχουν καταθέσει οι Αντώνης Σαμαράς, Παναγιώτης Πικραμμένος, Ευάγγελος Βενιζέλος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Ανδρέας Λοβέρδος Γιάννης Στουρνάρας, Άδωνις Γεωργιάδης, Γιώργος Κουτρουμάνος, Ανδρέας Λυκουρέντζος και Μάριος Σαλμάς.

Από εισαγγελικής πλευράς έχουν καταθέσει έως τώρα ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής, η εισαγγελέας Εφετών και πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράϊκου, η οποία το έτος 2016 είχε παραιτηθεί από την εισαγγελία Διαφθοράς, καταγγέλλοντας παρεμβάσεις στο έργο της, ενώ σήμερα ολοκλήρωσε την κατάθεση του ο κ. Αθανασίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εθνική επέτειος: Η Ελλάδα γιορτάζει! Στα γαλανόλευκα η Αθήνα – Εντυπωσιακές εικόνες