ΕΛΛΑΔΑ

Εθνική επέτειος: Η Ελλάδα γιορτάζει! Στα γαλανόλευκα η Αθήνα – Εντυπωσιακές εικόνες

Εθνική επέτειος: Η Ελλάδα γιορτάζει! Στα γαλανόλευκα η Αθήνα – Εντυπωσιακές εικόνες
Σπύρος Μελισσάρης

200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση: Στα γαλανόλευκα η ελληνική πρωτεύουσα για τη μεγάλη επέτειο – Εντυπωσιακές εικόνες από όλη την Αθήνα και προσπάθειες της αστυνομίας για αποφυγή συνωστισμού.

Φωτογραφίες/Βίντεο: Σπύρος Μελισσάρης, Αλέξανδρος Καλαφάτης

Η Ελλάδα γιορτάζει τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 με μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα, παρά τις αντίξοες συνθήκες που δημιουργεί ο κορονοϊός και τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την ανάσχεση της πανδημίας. Η χώρα έχει ντυθεί στα γαλανόλευκα με τις εικόνες να είναι εντυπωσιακές σε όλη την επικράτεια. Στην Αθήνα έχουν ξεκινήσει οι εκδηλώσεις με την υποδοχή των υψηλών προσκεκλημένων και την ξενάγησή τους στην νέα Εθνική Πινακοθήκη, παρουσία του Πρωθυπουργού και της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Την ίδια στιγμή, στο Σύνταγμα έχουν ολοκληρωθεί οι προετοιμασίες για τη μεγάλη παρέλαση με το σκηνικό που έχει στηθεί να είναι εντυπωσιακό. Ελληνικές σημαίες κοσμούν την πλατεία ενώ μια τεράστια γαλανόλευκη έχει σχηματιστεί με λουλούδια τα οποία φυτεύτηκαν στην πλατεία Συντάγματος ειδικά για αυτή την περίσταση. Αρκετός κόσμος, παρά το ψιλόβροχο, έχει σπεύσει στο σημείο έτσι ώστε να φωτογραφήσει το εντυπωσιακό θέαμα, με την αστυνομία ωστόσο να προσπαθεί για την τήρηση των μέτρων.

Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες

Μήνυμα των αστυνομικών για την αποφυγή συνωστισμού

Στα γαλανόλευκα το Δημαρχείο της Αθήνας

Εντυπωσιακό ήταν το θέμα και για όσους πέρασαν από την Πλατεία Κοτζιά και το Δημαρχείο της Αθήνας. Μια τεράστια ελληνική σημαία «προβλήθηκε» επάνω στην πρόσοψη του κτηρίου το οποίο στη συνέχεια φωτίστηκε στα γαλανόλευκα προς τιμήν των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Δείτε τις φωτογραφίες

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο

Στα χρώματα της Ελληνικής Σημαίας το υπουργείο Άμυνας

Στα χρώματα της Ελληνικής Σημαίας «ντύθηκε» και το κεντρικό κτήριο του Στρατοπέδου «Παπάγου» για την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Δείτε φωτογραφίες στην gallery που ακολουθεί:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χρυσό «ριφιφί» σε θυρίδες: Τι πρόδωσε τον Βασίλη Γκουρούση - Άφαντος ο «θησαυρός» των 4 εκατ. ευρώ