ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Άγνοια για το ναζιστικό χαιρετισμό στην αίθουσα δήλωσε η έδρα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Άγνοια για το ναζιστικό χαιρετισμό στην αίθουσα δήλωσε η έδρα
INTIME

Άγνοια για το ναζιστικό χαιρετισμό του Κωνσταντίνου Πλεύρη, συνηγόρου του Γιάννη Λαγού, δήλωσε η πρόεδρος αλλά και η εισαγγελέας της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ενώπιον του οποίου δικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό.


«Είχαμε αποχωρήσει, δεν το είδαμε» είπε η προεδρος, ενώ η εισαγγελέας συμπλήρωσε: «δεν μας είπε κανείς τίποτα!». Άμεσα η πολιτική αγωγή διαμαρτυρήθηκε λέγοντας οτι το περιστατικό συνέβη εντός της αίθουσας και σε χρόνο που η έδρα ήταν παρούσα, γεγονός που επισημάνθηκε εκείνη τη στιγμή και υπάρχει στα πρακτικά.

«Ο ναζιστικός χαιρετισμός έλαβε χώρα μέσα Άρη δικαστική αίθουσα και σε μια μαρτυρα που έχασα το παιδί της από μια οργάνωση που έχει επιλέξει αυτή την ιδεολογία για να επιλέγει τους εχθρούς της. Είναι κίνηση που διαταράσσει τη συνεδρίαση. Είναι κίνηση πειθαρχικά ελεγκτέα, αλλά και ποινικά ελεγκτέα. Δεν είναι δυνατό να γίνεται αποδεκτή αυτή τη συμπεριφορά. Εμείς την απόφαση του πειθαρχικού του ΔΣΑ μόλις εκδοθεί θα σας τη δώσουμε για να μπει στα πρακτικά» ανέφερε ο Θανάσης Καμπαγιάννης.

Το λόγο έλαβε ο Κωστας Παπαδάκης για τη ίδιο ζήτημα, εξηγώντας: «Μη θεωρούμε ότι επειδή ο ποινικός κώδικας δεν έχει άρθρο που να ποινικοποιεί αυτή τη χειρονομία, είναι μια κίνηση εξύβρισης προς τον ελληνικό λαό. Ο κ. Πλεύρης πήγε να σηκώσει το χέρι του και διακόψατε. Αυτό είναι στρουθοκαμηλισμός. Βλέπει τον εχθρό και βάζει το κεφάλι στην άμμο».

«Ψυχολόγος έπρεπε να γίνετε» απάντησε η πρόεδρος της έδρας και συμπλήρωσε «Είστε και βέβαιος για αυτά που λέτε. Ψυχολόγος!», ενώ νωρίτερα είχε σχολιάσει: «μας προσβάλλετε».

Σχετικές ειδήσεις

Παρέμβαση του ΔΣΑ για τον ναζιστικό χαιρετισμό στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Με ένταση η δίκη της Χρυσής Αυγής: Ρώτησαν τη μάνα Φύσσα για τους στίχους του Παύλου

Χρυσή Αυγή: Συνεχίζει την κατάθεση της η Μάγδα Φύσσα